Diğer

Diğer

Trabzonspor Fener’i yener mi?

Trabzonspor- Fenerbahçe

Son üç maça baktığımızda bile Trabzonsporlu futbolcuların maç seçtiğini net olarak görebiliyoruz.

Gençlerbirliği ve Antalya maçlarındaki Trabzonspor ile Beşiktaş ve Galatasaray maçlarındaki Trabzonspor arasında dağlar kadar fark vardı. Bu fark da rakibin önemsenmesinden kaynaklanmaktadır.

Bordo mavili futbolcular zayıf gördükleri rakiplerine karşı “nasıl olsa yeneriz” havasında oynarken, sahanın her alanında dikkatsiz ve şuursuzca mücadele diyorlar.

Oysa ciddi gördükleri rakipler karşısında sahanın her alanında çok dikkatli oynayıp şuurlu ve iyi mücadele ediyorlar. “Nasıl olsa yeneriz” havasından ziyade, “Ne olursa olsun yenilmeyelim” havasında sahaya çıkıyorlar.Galatasaray maçında da bu anlayışla mücadele ettiler. Bütün spor otoritelerinin ortak kanaati bu maçtaki hakem hatalarının Trabzonspor aleyhine olması idi. Demek ki, hakem kararları doğru tecelli etmiş olsaydı Trabzonspor oynadığı oyunun karşılığını üç puan olarak alacaktı.

Herkes Şenol hocanın oyuncu değişikliklerini geç yaptığı konusunda eleştiri yapıyor ama bence galibiyetin kaçmasının sebebi bu değildi. Birinci sebep hakem faktörüdür. İkinci sebep de kaçırılan gollerdir.

Düşünebiliyormusunuz, rakibi 3’e 1 yakalıyorsun ama gol pozisyonu bile giremiyorsun. Aynı şekilde rakip Trabzonspor defansını çok adamla yakaladığı zaman daha kolay gol pozisyonuna girebiliyor.

Trabzonspor’un en önemli hastalığı işte bu noktadır. Kendi kalesi önünde ve rakip kale önünde pozisyon almalar, yer tutmalar, doğru pas alış -verişi konusunda maalesef çok büyük eksiklikler var.

Evet Şenol hoca oyuncu değişikliklerini geç yapmıştır Bu doğru. Ama bir de olaya tersten bakalım. Düşünün ki 70. dakikalarda oyuncu değiştirdi ve sonra golü yedi. O zaman da “İyi giden takımda oyuncu değiştirilir mi.?” denmeyeceğinin de hiçbir garantisi yoktur. Bunlar daha öncede başka maçlarda tekrarlanan söylemlerdir. Onun için bu tür eleştiriler ve üretilen sebeplerle bir yere varamayız.

Fenerbahçe maçı..

İşte Bordo mavili futbolcuların küçümsemeyecekleri bir maç daha. İki takımda birbirlerine karşı oldukça hırslı olacaktır. Bu maçtaki öngörüm Bordo mavili futbolcular tıpki Beşiktaş ve Galatasaray maçlarındaki gibi çok iyi oynayıp, mücadeleci bir ruhla sahada olacaklardır.

Ancak, yukarıdaki sebepler bu maçta da nüksedebilir. Çok pozisyona girersin atamazsın veya az atarsın, rakip az pozisyona girer kolay golü bulur.

Bu hastalık nüksetmezse Trabzonspor Fener’i yener. Ama bordo mavililer bu hastalıktan kurtulamazsa korkarım ki Fener’e boyun eğer. Beraberliğin iki takımada yaramayacağı ve bu nedenle iki takımında galibiyet için oynayacağı bir maç olacaktır. (Tahmin: %55:1  %45:2)

Galatasaray- Orduspor (Tahmin:1)

Beşiktaş- Samsunspor (Tahmin:1)

Gençlerbirliği- Manisaspor (Tahmin:1)

Gaziantep- Ankaragücü (Tahmin:1)

Sivasspor- İstanbul BB (Tahmin: %60:1 %40:0)

Antalyaspor- Bursaspor (Tahmin: 2)

Kayserispor- Eskişehirspor (Tahmin: 0)

Mersin İdmanyurdu- Karabükspor (Tahmin:%55:1 %45:2)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR