Arif Çetin

Arif Çetin

Trabzonspor ezilmemeli!

Kazanılacak üç puanın her iki takımı da puan sıralamasında ilk üçe sokacağı haftanın son doksan dakikasında Trabzonspor'un eksikleri rakibine göre daha fazlaydı. Kart cezalısı Mustafa Yumlu ile sakat olan Colman ve özellikle de Adrian'ın yokluğu bordo mavililer için büyük kayıp.Çünkü Trabzonspor hücum organizasyonu noktasında sıkıntılar yaşıyor. Ligde bu karşılaşmaya kadar sadece altı gol kaydetmesi bunun en büyük göstergesidir.

Hafta içerisindeki Legia karşısında görev alan Janko'nun bu maçta kulübede bekletilmesi, Kasımpaşa gibi kollektif oyun becerisi yüksek olan takım karşısında doğru uygulamaydı. Henrique uç bölgede tek görev yaparken,  Soner Aydoğdu ise Zokora'nın partneri olarak sahne aldı.

Maç Kasımpaşa'nın baskısı ile başladı. Şota Arvaladze'nin öğrencileri ilk on dakikada bordo mavili takıma nefes aldırmadılar. Dirençli ve tempolu Kasımpaşa karşısında Soner Aydoğdu ve Maluoda'nın silik kalması, rakibin orta sahayı kolay ele geçirmesini sağladı.

İlk yarıda dikkat çeken bir başka nokta ise, savunmanın solunda görev alan Aykut Demir'in hava toplarında kendisinden daha kısa boylu rakip oyuncular karşısında yetersiz kalması ve top alamamasıydı.

 Kerem Şeras'ın golüne, Maluoda'nın şutunu iyi takip eden Henrique'nin iki hamleli de olsa gole çevirerek erken tepki vermesi Trabzonspor'un oyuna tutunmasını sağladı. İlk yarının son dakikalarında Adem Büyük'ün golü öncesi bordo mavili savunma oyuncularının pozisyon alma noktasındaki sıkıntıları net olarak ortaya çıktı. Her ne olursa olsun Giray, Bamba ve Aykut gibi hava hakimiyeti olan  savunmacılar Rayn Babel'e müdahale şansı tanımamalıydı.

İlk yarıda bekleneni veremeyen oyunculardan birisi olan Soner'in yerine Janko değişikliği yaparak başladı bordo mavililer. Bu değişiklik sonrasında Trabzonspor rakip kalede daha fazla görünse de orta sahayı tamamen rakibine bıraktı.

Kasımpaşa'nın üçüncü golündeki savunma görüntüsü içler acısıydı. Olcan'ın attığı serbest vuruş golünden daha çok iki dakika sonra boş pozisyonda Henrique'yi gör(e)memesi daha fazla etki yaptı.

Aykut Demir'in 76 dakikadır aciz kaldığı hava toplarından birisi sonucunda ikinci sarıdan kırmızı görmesinde kendisinden ve hakemden daha çok Mustafa Hoca'nın sorumluluğu var. Sahada kaybolan isimlerin başında Aykut Demir, Soner ve Maluoda geliyordu. Maç başından beri birçok pozisyonda da kart sinyali verdi. Ersun Yanal'ın Caner Erkin için yaptığını, Mustafa Hoca Aykut Demir için yapamadı.

Maluoda mevcut form durumuyla faydadan çok zarar veriyor. Ancak ne hikmetse dakika bulmaya devam ediyor.

Sonuç olarak Trabzonspor oynadığı futbolla galibiyeti hak etmemişti. Tek farklı mağlubiyet ise kötü gecenin iyi tarafı olarak algılanmalı. Kasımpaşa her haliyle bordo mavililerden üstündü. Mustafa Akçay'ın Janko ile başlamaması, etkisiz Soner'i ilk yarı sonunda alması ne kadar doğru ise, ikinci yarıda yapmadıkları o kadar yanlıştı.

üper Lig'in en azla resmi maç yapan takımı olan bordo mavililerin hocasının maç içi hamle eksikliğinden kaynaklanan bir puan kaybına daha şahit olduk.  Hoca iyi niyetli olabilir ancak, şu anki form durumu ile Trabzonspor teknik adamlığı için soru işaretleri almaya devam ediyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR