Diğer

Diğer

Trabzonspor'da kim nasıl oynadı?

Yazarımız Cevat Ocak Trabzonspor-Manisaspor maçında Bordo Mavili futbolcuların performanslarını değerlendirdi.

Onur Kıvrak:

Geçen haftaki yazıma gelem yorumların birçoğu Onur"a güvenilmesi gerektiği ve gelecekte iyi bir kaleci olacağı yönünde idi. Evet ama Trabzonspor"un geleceği değil öncelikle bugüne kurtaracak kaleciye ihtiyacı vardır. Onur bu maçta da çok hatalı duruşlar ve çıkışlar gösterdi. Takımın şu anda en güvensizi. Bereket önünde Song gibi bir usta vardı da kalesinde gol görmedi.(Puan:60)

Ömer Aysan:

Sağ kenara demir attı. Desansif ve hücum özelliği iyi. Gösterişsiz, rizikoya girmeden oynuyor. Görünmeyen çok olumlu katkı sağlıyor. Serkan Balcı ile çok uyumlu oynuyor. Bu maçta da iyiler arasındaydı(Puan:90)

Song:

Takımın en iyilerindendi. Tek başına defansı toparladı. Hem Cale"nin, hem de Giray"ın birçok açığını kapattı. Çok zor bir pozisyonda rakibin ayağından topu alarak yüzde yüz bir golü önledi.(Puan:100)

Giray Kaçar:

Topu kesmesi iyi ama kullanması yeterli değil. Zaman zaman acemice hareketler yapıyor. Song ile oynadıkça daha iyi olabilir. Yine de çok sırıtmadı. (Puan:80)

Cale:

Maç boyunca pek etkili bir oyununu göremedik. Colman"ın ortasına zor pozisyondaki kafa vuruşunun direkte patlaması sahada varlığını gösteren tek pozisyonu idi. (Puan:60)

Ceyhun Gülselam:



Selçuk"un yokluğunda onbir de yer bulabildi. Hırslı ve mücadeleci oynuyor. Uzaktan vuruşlarıyla kendini gösteriyor. Bu maçta da sol ayağı ile uzaktan attığı golle takımı rahatlattı.(Puan:80)

Sezer Badur:

Teknik özelliği iyi değil. Ama mücadeleci yapısıyla rakibi yıldıran ve adeta karşısına çıkmaya korkutan bir özelliği var. Bu maçta çok sırıtmadı. (Puan:70)

Colman:

İlk yarıdaki görüntüsü kötü idi. Ama ikinci yarıda toparladı ve takıma olumlu katkı sağladı. Teknik özelliği iyi. Duran toplardaki ustalığı da kendini göstermeye başladı. Üçüncü goldeki vuruşu mükemmeldi.(Puan:90)

Serkan Balcı:

Bana göre takımın en iyisiydi. Sahanın her alanında takımı adına ter akıttı. Yeri geliyor sağ bek, yeri geliyor sağ açık, yeri geliyor santrafor gibi oynuyor. Bazen sol taraftan bile rakip atağı önlediğini görüyoruz. Birinci goldeki payı fazlaydı. Rakibe pres uygulama, top çalma ve kullanması ile galibiyette çok önemli rol oynadı. (Puan:100)

Teofilo:

Golcü diye alındı ama gol bölgelerinden uzak bir oyun anlayışı ile oynadı. Ceza sahası dışında iyi idi. Ama o ceza sahası içi için alınmıştı. Yani taraftar ondan gol bekliyor. O ise golden uzak oynuyor.Şimdilik uyum sorunu olabilir diye çok fazla eleştirmiyoruz (Puan:70)

Umut Bulut:

Çok fedakarca oynuyor. İleride adeta tek başına mücadele ediyor. Zor gollerin adamıydı. Ama kolay golleri de zora soktuğu için taraftara saç- baş yoldururdu. Gökhan Ünal"ın gitmesinden sonraki golcülüğü de bir başka. Birinci goldeki vuruş tekniği ile üçüncü goldeki inceliği mükemmeldi. Galibiyetin mimarı.(Puan:100)

Ferhat Öztorun:

Teofilo"nun yerine ikinci yarının ortalarında oyuna girdi. O girdikten sonra sol kenar işlemeye başladı. Hücuma çıkışları iyi idi.(Puan:70)

Gabriç

Maçın son bölümlerinde oyuna girdi. Uzun süre oynamıyordu. Kısa sürede tek pozisyon buldu onu da dişarıya attı. (Puan:60)

Not:

Fikirlerine büyük önem verdiğim ve benim “Derin Trabzonspor” kitabını yazmamda önemli rol oynayan Trabzonspor Divan Başkanı  Ali Özbak"ın “Trabzon futbolunun kökleri” adlı ikinci kitabı çıktı.

Kitap için yarın akşam(Salı) Saat 17.00- 18.30 arasında Usta Ötel de tanıtım ve imza töreni var.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR