Diğer

Diğer

Trabzonspor Beşiktaş’ı yener mi?

Beşiktaş-Trabzonspor

Yeni bir sezon için takımlar hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlamış olmalılar.

Ama görüyoruz ki, hemen hemen her takım hala daha futbolcu transferi peşinde koşuyor. Hemde yabancı futbolcu..

TFF’nin yabancı sınırlaması koymasına rağmen bu yabancı hayranlığı, kulüplerimizi batırma noktasına getirecek..

Eldeki yabancılarını gönderebilmek için üstüne para veren kulüpler, yine yüksek

paralar ödeyerek yeni yabancılar peşinde koşuyor.

Bu durum  milli takımımızı da olumsuz etkilediğini açık bir şekilde gözlemliyoruz.

Trabzonspor’a baktığımızda elindeki en yararlı ve en az maliyetli yabancı futbolcusu Celustka’yı gönderip ne verim sağlayacağı belli olmayan Bosingva’ya yer açıyor.

Bu sezona hiç başlayamayan Emerson, Janko, Zokora ve Bamba dururken Celustka tercihi bence yanlıştı.

Çünkü, Celustka belki düz bir futbolcu ama defansın her bölgesinde iyi niyetle oynayan ve de yararlı olan bir futbolcuydu. 4 Avrupa maçında da sahada ve de en sıkıntılı yer olan solbekte oynadı. Kötüde değildi..

Geçen sezondan beri takımın en önemli sorunu solbek ve santrafor mevkiinde idi. Ama görüyoruz ki bu iki mevkide hala daha arayışlar var. Lig başlayacak ama en sorunlu yerler hala daha sorun olarak karşımızda duruyor.

Bütün bu sorunlara rağpmen 4 Avrupa maçına izlediğimiz Trabzonspor bana geçen sezondan daha hareketli ve de istekli geldi..

Hemen hemen aynı kadro olmasına rağmen üstüne koyan futbolcular var. Bunların başında Volkan, Henrike ve Colman geliyor. Birde Aykut Akgün’ün Zokora’nın yerine monte edilmesi var.

Geçen sezondan beri yazıyorum. Bu Aykut’a Zokora kadar şans verilsin ondan daha yararlı oynar diye. Bundan dolayıda bu köşede çok eleştiriler aldım. Ama oynanan dört Avrupa maçının en iyi adamı Aykut olması beni haklı çıkarmıştır.

Yine Mustafa Yumlu bu dört maçta hemen hemen hatasız oynayarak öne çıkan bir başka isim olmuştur.

Maoluda ve Bosingwa transferleri takıma ne katar bilinmez ama onlarsız izlediğim Trabzonspor çok canlı, diri ve atak oyunu ile dikkat çekmiştir.

Gerek topla, gerekse de topsuz oyunda her futbolcu sistem dahilinde sahada olması gereken yerde oluyor. Bu da gösteriyor ki, Mustafa Akçay kafasındaki sistemi kısa sürede futbolculara uygulatma becerisini göstermiş. Takıma yeni bir kimlik kazandırmış. Topun olduğu her alanda çoğalan bir takım görüntüsü yaratmış. Futbolcuları,Toptan kaçan değil, topa koşan  bir kimliğe büründürmüş.

Ama Trabzonspor’un hala daha sağbek(Bosingwa ne katar bilinmez), solbek ve santrafor eksikliği  hissedilecek gibi..

İlk hafta Beşiktaş ile karşılaşacak olması bence şanstır. Çünkü Beşiktaş yeni bir hoca ile yeni bir yapılanma içerisinde. Böyle takımlar ilk haftalar uyumsuz olurlar. Nitekim oynadıkları hazırlık maçlarında pek bir varlık gösteremediler. Çok zayıf rakipler karşısında bile kazanamadılar.

Trabzonspor rakibini daha ciddiye alarak oynayacaktır. Dört Avrupa maçında izlediğim Trabzonspor’un İstanbul’da Beşiktaş’dan en az bir puan almasını bekliyorum. (Tahmin:%60:0  %40:2)

Galatasaray- Gaziantepspor (Tahmin:1)

Torku Konyaspor- Fenerbahçe (Tahmin:2)

Eskişehirspor- Bursaspor(Tahmin:0)

Rizespor- Gençlerbirliği (Tahmin:%60: 0  %40:2)

Antalyaspor-Kayseri Erciyes (Tahmin: %60:1  %40:0)

Karabükspor- Kasımpaşa (Tahmin:%50:1  %50:2)

Kayserispor- Sivasspor (Tahmin:1)

Akhisar Belediyesi- Elazığspor(Tahmin:0)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.