Trabzonspor anıtı açıldı

Törene Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, eski başkan Özkan Sümer, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan

Trabzonspor anıtı açıldı

Törene Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, eski başkan Özkan Sümer, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan ve taraftarlar katıldı.

Başkan Sadri Şener törende yaptığı konuşmada, Trabzon kentinin ve kimliğinin en önemli simgesi olan kulüp adına yapımı gerçekleştirilen anıtın açılış töreninde yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek,

“Trabzonspor isminin hepimiz için neler ifade ettiğini tekrarlamamıza gerek yok. Geçmişi cumhuriyetin ilk yıllarına dayanan, köklü bir geleneğin son halkası olan, elde ettiği büyük başarılarla adını ülke sınırlarının dışına taşıyan kulübümüzün bu zaferlerinin anıtlaştırılması fikrinden dolayı belediyemize ve onun değerli meclis üyelerine teşekkür ediyoruz.

Trabzonspor'un bu günlere gelmesinde bir çok insanın emeği, alın teri, mücadelesi söz konusu. Onları böylesi bir anıtla sembolleştirirken, her birine bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, aramızdan ayrılanlara da Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz” dedi.

Şener sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu yıl 41. kuruluş yıldönümünü kutlayan kulübümüz bütünlüğünden hiçbir ödün vermeden, her geçen gün daha da büyümüş ve elde ettiği başarılarla ülke futbolunda Anadolu İhtilali'ni gerçekleştirmiştir. Trabzonspor, bu kentin değeridir, Trabzonlunun sesidir, kimliğidir, yüreğidir.

Bu genç yaşına rağmen elde ettiği 6 şampiyonluk, kazandığı kupalar, yurt dışında ulaştığı zaferler Trabzonspor markasının neden diğerlerinden farklı olduğunun da en önemli göstergesidir. Öyleyse bizlere düşen, bu eşsiz mirası çok iyi korumak, daha da büyüterek ulaşılmaz nice büyük hedeflere koşturmaktır. Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi biz bu yıla 'yeniden diriliş yılı' gözüyle bakıyoruz.

Şampiyonluk sözü vermedik, ama iddialı, inançlı, gurur duyulan, dışarıdaki taraftarlarımızın başını öne eğdirmeyecek bir ekip oluşturduğumuza inanıyoruz. Elbette başarı için sadece bu da yetmez. Hedefe ulaşmak adına yönetim, teknik kadro, oyuncu bütünlüğü, taraftar, basın, kısacası tüm camianın aynı duyguları paylaşması, aynı hedefe kilitlenmesi önem taşımaktadır.

Eğer bunu başarabilirsek geçmişte olduğu gibi büyük başarılara ulaşmamız için önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Sizleri bu vesileyle bir kez daha en derin duygularla selamlıyor, Trabzonspor Anıtı'nın şehrimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon'da herkesin yüreğinin Trabzonspor için atmakta olduğunu belirterek, “Böylesine güçlü bir camia içerisinde yer alan tüm Trabzonlular geçmişte alınan şampiyonluklarla gurur duymaktadırlar. Bu gururumuzu günümüze taşımak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla eski dönemlerde görev yapan yönetici, teknik adam ve futbolcularımızın adını yaşatmak için bu anıtı yaptırdık.

Trabzonspor'a bugünkü Gaziantepspor ve daha sonra oynayacağı maçlarda başarılar diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Eski futbolculardan ve Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Serdar Bali ise yapılar anıtın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Bu anıtı yapanlara çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından anıtın açılış kurdelesi kesildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler