Trabzonlu şoförlerin feryadı

Aydınlıkevler mahallesindeki lokalleri önünde bugün bir basın açıklaması yapan S.S Trabzon Minibüs ve Otobüsleri Öğrenci Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Adem Bayram, Trabzon Belediyesi Trafik Komisyonu tarafından belirlenen yeni servis yolu güzergahının

Trabzonlu şoförlerin feryadı
Aydınlıkevler mahallesindeki lokalleri önünde bugün bir basın açıklaması yapan S.S Trabzon Minibüs ve Otobüsleri Öğrenci Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Adem Bayram, Trabzon Belediyesi Trafik Komisyonu tarafından belirlenen yeni servis yolu güzergahının duygusal ve siyasi bir karar sonucu belirlendiğini söyledi.

Yirmi yıla yakın zamandır öğrenci servisi taşımacılığı yaptıklarını kaydeder Bayram “Yıllardan beri her okul açılışı öncesi güzergah izin belgeleri, alınması hususunda kurumlar arası yetki karmaşası yaşamadık. Her yıl bizlere sunulan servis çekecek araç ve plakalar konusunda değişiklikleri gidildiğinde sürekli yenilikleri takip edebilmek için maddi ve manevi olarak büyük zararlara uğradık.

Sayın valimiz Nuri Okutan'ın eğitime verdiği önem bizler tarafından taktirle karşılanmaktadır. Bizde öğrenci servis şoförleri olarak eğitimin birer parçası olduğumuz gerçeği unutulmamalıdır. 2008-2009 Eğitim Öğretim Dönemi Belediye Trafik Komisyonu tarafından alınan 'D' plakalı servis taşımacılığı yapacağı kararı, 20 yıldır bu hizmeti yapanların devre dışı bırakıldığı şeklinde anlaşılmaktadır.

Bu alınan kararın tek taraflı bir karar olduğu bizlerden görüş alınmadığı veya diyalog eksikliği olduğu ortadadır. İlgililerin bu kararı tekrar gözden geçirerek daha sağlıklı ve çalışanların haklarının korunacağı şeklinde düzeltileceği inancındayız” dedi.

Öte yandan alınan kararda “Fatih mahallesi Hacı Ziya Habiboğlu Alt Geçidi ile Atatürk Alanı arasındaki merkeze minibüs girişini yasaklayan karar da dikkate alınarak, bu güzergah içinde kalan tüm okulların servis taşımacılığını, mevcut merkez ildeki 'D' plakalı dolmuşların yapması uygun görülmüştür.

Bunun harici 'M' ve 'S' yada başka bir harf grubu araçlarla yapılacak servis taşımacılığı zaten yoğun olan trafiğe ek bir yük getirdiğinden, 'M' ve 'S' plakalı okul servis araçlarının belirtilen güzergahlar dışındaki okullara servis taşımacılığı yapmalarının uygunluğu kararı alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel