Trabzon’daki tarihi bina ile ilgili karar verildi!

Trabzon’daki tarihi bina Büyükşehir Belediyesine devredildi. Nasıl değerlendirileceğini Başkan Zorluoğlu açıkladı.

Trabzon’da Yavuz Selim İlkokulu olarak kullanılan tarihi bina ile ilgili karar verildi.

Ortahisar İlçesi Atatürk Alanı Taksim Caddesi girişinde bulunan, yıllardır Yavuz Selim ilkokulu olarak kullanılan ve şuanda restorasyon yapılan tarihi bina, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Trabzon ziyareti sırasında verdiği talimatla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, binanın kütüphane olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Başkan Zorluoğlu, açıklamasında “Meydanda uzun yıllar ilkokul olarak kullanılan Yavuz Selim İlkokulu ile ilgili, Milli Eğitim Bakanımız buraya geldiğinde kendilerine arz etmiştik. Sağolsunlar orayı belediyemize tahsis etme noktasında gerekli talimatı verdiler. Biz orayı da gençlerimiz ve çocuklarımız için çok güzel bir kütüphaneye, bir çalışma mekanına dönüştüreceğiz. Orayı da 7/24 hizmet veren çocuklarımızın, gençlerimizin 24 saat gelip ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri çok güzel mekanlara dönüştüreceğiz” dedi.

Trabzon’daki tarihi bina ile ilgili karar verildi!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber