Trabzon'da yok olmak üzereydi! Yeniden hayat buldu

Trabzon'da yok olmak üzere olan değirmen restore edilerek yeniden hayat buldu.

Trabzon'da yok olmak üzereydi! Yeniden hayat buldu

Trabzon'da Yomra Belediyesi, ilçenin kırsal mahallelerinde atıl durumda bulunan değirmenleri yenileyerek halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, uzun yıllar toplumumuzda yeri olan değirmen kültürünü yaşatmak ve bu tarihi yapıları yenileyerek  tekrar halkın hizmetine sunmak için çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

İlçenin İkisu mahallesinde tamamen yıkılmış ve yok olmak üzere olan değirmen Yomra Belediyesi tarafından yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, daha önce yenileyerek hizmete sundukları değirmenler gibi İkisu Mahalle değirmeni de tamamen ücretsiz olarak halka hizmet vereceğini ifade etti.

Trabzon'da yok olmak üzereydi! Yeniden hayat buldu

Tarihi eserler bir milletin tarihiyle bağlarını diri tutan en önemli değerler olduğunu kaydeden Bıyık, "Değirmenler bizim kültürümüzde çok önemli bir yer teşkil ediyor. Unutulmaya yüz tutmuş değirmen kültürünü canlandırmak, çiftçilerimize katkı sunmak ve üretime teşvik etmek amacıyla değirmenlerimizi tek tek restore ederek halkımıza kazandırdık. İkisu değirmenimizinde yaklaşık 150 yıllık mazisi var. Biz bu değirmeni ilk incelemek üzere ziyaret ettiğimizde taş duvarları bile neredeyse yok olmak üzereydi. Uzun uğraşlar sonucunda bu değirmenimizinde taşını döndürmeyi başardık. Belediyemiz uhdesinde bulunan bu değirmenler tamamen ücretsiz olarak halka hizmet verecektir. Bu kapsamda çalışmalarımıza ilerleyen dönemlerde de devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler