Trabzon'da su faturası hesaplamalarında düzenleme! Su faturasına ek olarak ne kadar ödenecek?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Trabzon'da su faturası hesaplamalarında düzenleme! Su faturasına ek olarak ne kadar ödenecek?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis toplantıların ikinci gününe başkan Murat Zorluoğlu başkanlık yaptı. Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 6 madde ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 11 madde karara bağlandı.

EVSEL KATI ATIK BERTARAF ÜCRETLERİ REVİZE EDİLDİ
Toplantıda ilk olarak 2023 gelir tarifesinde yer alan Evsel Katı atık toplama, taşıma, aktarma ve bertaraf ücretlerinin revize edilmesi görüşüldü.

2023 gelir tarifesinde su faturasının belirli oranı olarak alınan katı atık bertaraf ücretleri sabit ücret belirlenerek yeniden belirlendi.

Murat Zorluoğlu "Yaptığımız şey 17 tane grup var bu gruplarda artık tüketilen suya bağlı olmadan belirli bir miktar alınarak katı atık bertaraf tesisi tahsil edilecek. Ocak ayında iş yerleri için, şubat ayı için konutlarda uygulanmaya başlanacak. 

Meskenler için 13.29 Büyükşehir katkısı 3.99'da ilçe belediye katkısı alınacak. İş yerleri için ise 44.39 TL Büyükşehir katkısı 22.19 ilçe belediyesi katkısı alınacak. Toplam olarak meskenlerden 17.28 TL iş yerlerinden ise 66,58 TL su faturalarına ek olarak katı atık bertaraf ücreti alınacak." ifadelerini kullandı.

2022 yılına oranla katı atık bertaraf ücretlerine %100 yakın zam yapılmış oldu.

Haber61 - Haber Servisi -

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber