Trabzon'da “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” programı düzenlendi

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından oluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu önceki akşam Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde şef Vecdi Çiftçi yönetiminde muhteşem bir konser verdi. 

Trabzon'da “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” programı düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün “Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” projesinin bir parçası olan programda, Türk müziğinin en seçkin eserleri öğretmenler tarafından seslendirildi. 

Trabzon’da oluşturulan güzide koro önümüzdeki günlerde öncelikle komşu illerde konserler verecek. Türkiye’deki tüm Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri’nde oluşacak korolar daha sonra belirlenecek bir tarihte İstanbul’da Dünyanın en büyük korosunu oluşturup Giness Rekorlar Kitabına girmeye çalışacak. 

Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi, eğitimci Vecdi Çiftçi seslendirdiği iki güzel şarkıyla geceye renk kattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu emeği geçenleri tebrik ederek şef Çiftçi’ye ve tüm koro elemanlarına çiçek takdim etti. 
Trabzon’da salonu tıka basa dolduran sanatseverler uzun bir aradan sonra ilk kez böylesine bir konsere fazlasıyla ilgi gösterdiler. Birçok kişi iki saatlik programı ayakta izlemek zorunda kalırken, birçok kişi de yoğun kalabalık nedeniyle izleyemeden salondan ayrıldı. 

Trabzon'da-“Şarkılar-Bizi-Söyler,-Biz-de-Şarkı-Söyleriz”-programı-düzenlendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber