Trabzon’da Rusya protestosu! "Bağımsızlık ve hayatta kalma mücadelesi"

Trabzon’da, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı harekât protesto edildi.

Trabzon’da Rusya protestosu! "Bağımsızlık ve hayatta kalma mücadelesi"

Trabzon’da yaşanan Ukraynanılar, Rusya’nın ülkelerine yönelik başlattığı harekatı protesto etti.

Atatürk Alanı Atatürk Anıtı önünde toplanan ve ellerinde Ukraynaca ve Türkçe döviz ve pankartlar taşıyan grup ilk olarak İstiklal Marşı ve Ukrayna Milli Marşını okudu.

Trabzon’da Rusya protestosu!

Daha sonra yapılan açıklamada şu ifadeler eyer verildi;

“Bizler bu metni, dünyanın her yerinde savaşın acısını ve kötü hatıralarını hissetmiş insanlar adına kaleme alıyoruz. Bizler kimimiz Ukraynalı, kimimiz Rus, kimimiz Türk, barış içerisinde yaşayan komşularız. Birbirimize herhangi bir düşmanlık beslemiyoruz. Komşu olduk, aile olduk, anne-baba olduk, çocuklarımız arkadaş oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başlattığı ve tüm uluslararası hukuk kurallarına aykırı olan bu savaşın bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Bölgemizde ve tüm dünyada barış ve huzur talep ederken artık çocuklarımızın savaş korkusu ile büyümesini istemiyoruz. Birçoğumuzun annesi, babası, akrabaları, arkadaşları Ukrayna'da savaşın içerisinde kalmış durumda, bu korku ile yaşamak istemiyoruz.

Buradan Türkiye Cumhuriyeti nezdinde tüm uluslararası topluma sesleniyoruz lütfen barış için acele edin. Hiçbir şey çocukların, kadınların ve masum insanların canından daha önemli değil. Savaş cinayettir. Bosna'da, Kosova'da, Çeçenistan'da, Gürcistan'da, Kafkasya'da, Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de. Orta Doğu da, Afganistan'da, Doğu Türkistan'da, Latin Amerika'da geçmişte yaşananlar yeniden yaşanmasın.

Bizler savaşta ölen çocukların anne babası ve ölen anne babaların çocukları olarak kalmak istemiyor ve tüm insanların hak ettiği gibi özgürce yaşamak istiyoruz. Yaklaşık 100 yıl önce bu savaşı veren ve bağımsızlık mücadelesini kazanan Türk Milletinin önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.” Bu cinayet şuan Ukrayna topraklarında işlenmekte olup Ukrayna Halkı onurlu bir bağımsızlık ve hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Tüm insanlık değerleri adına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başlattığı bu haksız, hukuksuz işgali kınıyor, daha fazla masun insanın ölmemesini ve savaşın bir an önce bitirilmesini istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber