Trabzon’da pazarda fiyatlar ne durumda? En çok hangi meyve ve sebzeler satılıyor? 

Kış aylarının yaşandığı bu günlerde Trabzon’da çarşı – pazarda son durum hakkında pazarcı esnafının görüşlerini aldık.

Trabzon’da domatesin kilosunun 25 liradan satışa sunulduğunu belirten esnaflar, meyvelerin kilosunun ise 15-20 lira arasında değişiklik gösterdiğini belirttiler.
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Moloz Mevkii’nde bulunan pazarcılar son zamanlarda en çok zamlanan ürünün domates olduğunu söylediler.

Trabzon'da-pazar-fiyatları-ne-durumda-En-çok-hangi-meyve-ve-sebzeler-satılıyor

SOĞANIN DA FİYATI ARTABİLİR 
Ramazana doğru fiyatların artacağını söyleyen esnaflar, “Patates ürünler içerisinde en sabit duran ürün. Aşağı yukarı 3-4 aydır 10 lira. Meyvelerde artış oluyor. Meyvelerin hepsinin fiyatı artıyor. Mandalina da elma da artıyor. Mandalinanın mevsimi geçti şu anda 20 lira. Elmalar 17-20 lira arası değişiyor. Soğan da artabilir. Şu an 12,5 lira. Domates ve salatalık 15 liraydı 20 lira oldu. Şu an 25 lira. Ramazana doğru fiyatlar biraz daha artabilir. En çok soğan ve patates satıyoruz. “ ifadelerini kullandılar.

Trabzon’da pazarda fiyatlar ne durumda? En çok hangi meyve ve sebzeler alınıyor? 

Vatandaşın sebze ve meyveleri daha az aldığını söyleyen bir diğer esnaf ise,“En yüksek fiyatlı olan domates şu anda 25 lira. Meyveler 10-15 ve 20 lira olarak değişiyor. 15 liraydı domates şimdi 25 lira. Kışın pahalı oluyor. Vatandaş 2 kilo alacaksa 1 kilo alıyor,alıyorlar ama az alıyorlar. Marullar 10 lira 15 lira olarak değişiyor.” Şeklinde konuştu.

Trabzon’da pazarda fiyatlar ne durumda? En çok hangi meyve ve sebzeler alınıyor? 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber