Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Meslek Kursları ilgi görüyor

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği meslek edindirme, kültür ve sanat kursları ilgi görüyor.

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Meslek Kursları ilgi görüyor

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi’nin Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile her yıl ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme, kültür ve sanat kursları kendini bu alanlarda geliştirmek isteyen vatandaşların derdine derman oluyor. 

“35 FARKLI ALANDA KURS DÜZENLENİYOR” 

Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü; dil kursları alanında İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, diksiyon kursu, işaret dili kursu, meslek edindirme alanında ise; filografi, makrome, çeyiz ürünleri hazırlama, gümüş kazaz örücülüğü, geleneksel el nakışları, takı yapımı, elde süzeni, hasır örücülüğü, oyalar, ahşap hediyelik eşya yapımı, bahçe bakımı, arıcılık, emlak danışmanlığı, bilgisayar destekli reklam ve tasarım, grafik ve animasyon ile aşçı yardımcısı kursu düzenliyor. Özel gereksinimli bireyler için; görme engellilere santral operatörlüğü, işitme engellilere yönelik halk oyunları ve down sendromlu çocuklar için de halk oyunları kursu düzenleniyor. 

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Meslek Kursları ilgi görüyor

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKA VERİLİYOR

Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ise; sosyal ve kültürel alanda; fotoğraf çekimi, resim, bilgisayar işletmeni, halk oyunları, satranç, bağlama, gitar, keman, piyona kursu, meslek edindirmeyle ilgili olarak da çini işlemeciliği, geleneksel el sanatları, ev tekstil ürünleri hazırlama, takı yapımı, elde ahşap işi, yatak odası tekstilleri hazırlama ve gümüş takı işlemeciliği kursu düzenliyor. Kursları başarıyla bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. 

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Meslek Kursları ilgi görüyor

KAYITLAR 30 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

Toplamda 35 farklı alanda düzenlenen kurslara katılan kursiyerler ev ekonomilerine katkı sağlamanın yanında ilgi duydukları alanda bilgi ve becerilerini geliştiriyor.

Kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 12-30 Eylül tarihleri arasında ilgili birim müdürlüklerine müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilecek. Yeterli kursiyer sayısına ulaşan kurslar 19 Eylül’de eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacak. 

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Meslek Kursları ilgi görüyor

Kursları bitirenler arasında kendi işini kurup üretime geçenlerin yanı sıra bir işyerinde ücretli eleman olarak çalışanlar da bulunuyor. 

“AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYORLAR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kültür ve sanat şehri Trabzon’da bu tür kursların düzenlenmesinin oldukça önemli olduğunu söyledi. Meslek öğrenmek isteyen, kendini kültür ve sanat alanında geliştirmek isteyen bütün vatandaşları kurslara katılmaya davet eden Genç, “Kültür ve sanat alanına ilgi duyan, bu konuda eğitim almak isteyen ve üniversiteye hazırlanan vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Böylece vatandaşlarımızın yetenekleriyle ilgili alanlarda kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Metrekaresine en çok sanatçı düşen şehirlerden bir tanesi olan Trabzon’da bu kursların çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu konulara ilgi duyan, sanata ve müziğe yeteneği olan ya da boş zamanlarını bu tür beceri ve uğraşılarla değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızı kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyoruz. Bir sanat ya da mesleği öğrenen kursiyerlerimizin kendi üretim yerlerini kurarak, hem aile bütçesine hem de Trabzon ekonomisine katkı sunduklarını belirtmek isterim. Bir sanatı öğrenmek koluna altın bilezik takmaktan çok daha değerlidir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Meslek Kursları ilgi görüyor

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Meslek Kursları ilgi görüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber