Trabzon’da olaylı zam protestosu! Video Haber

Trabzon’da olaylı zam protestosu! Video Haber

Trabzon’da KESK tarafından yapılan zamları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

PTT önünde yapılması planlanan basın açıklaması için Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri önlem aldı.

Grup Meydan Parkına yürümek isteyince polis ekipleri engel oldu. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve gruptan bazı kişiler polisle görüşme yaptı. Uzun görüşmeler sonucunda polis ekipleri iznin PTT önü için alındığı Meydan parkı için izin alınmadığı belirterek grubun yürümesine izin vermedi.

Basın açıklamasının PTT önünde yapılmasına karar verilirken ellerinde “elektrik doğalgaz zamları geri alınsın”, “krizin bedelini ödemeyeceğiz”, “parasız eğitim parasız sağlık” dövizleri ve “Geçinemiyoruz. Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın, enerji şirketleri kamulaştırılsın. Artık yeter” pankartı bulunan grup basın açıklaması yaptı.

GERGİNLİK YAŞANDI

Basın açıklaması sırasında çevrede bulunan bir genç rabia ve bozkurt işareti yaptı. Gruptan bazı kişiler gence tepki gösterince gerginlik yaşandı. Polis ekipleri genci uzaklaştırdı.

Atılan sloganlar eşliğinde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Artık yeter diyoruz bu zamlarla yaşanmaz geçinemiyoruz, nefes alamıyoruz.

Ülke tarihimizin en derin siyasal ve ekonomik krizlerinden birini yaşıyoruz. Gıda ürünlerinden doğalgaza, akaryakıttan elektriğe kadar tüm ürünlere birbiri ardına gelen zamlar, emeğiyle geçinen geniş toplum kesimlerinin hayatlarını sürdürülemez hale getirdi. Toplumun emeği ile geçinen geniş kesimleri en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz noktaya geldi.

Yaşadığımız yokluğu, yoksunluğu, bize reva görülen sıkıntıyı dile getiren bir bildiri hazırladık. Halkımızı bugünkü basın açıklamasına davet etmek istedik. Ancak yargı kararlarına rağmen kolluk güçleri tarafından hukuksuz ve keyfi bir şekilde engellendik.
Bilinmelidir ki yasaklar ve engellemeler ile gerçekler gizlenemiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar