Trabzon'da o ilçenin kanalizasyon sorunu çözülüyor

Sürmene Balıklı-Çamburnu-Yeniay Kanalizasyon İnşaatı şantiyesini ziyaret eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sürmeneli hemşerilerimizin yoğun şikâyet ettiği bir sorunu daha bu çalışmayla gidermiş oluyoruz” dedi

Trabzon'da o ilçenin kanalizasyon sorunu çözülüyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ilçe ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Göreve geldiği günden itibaren ilçelerin kangren haline gelmiş sorunlarına birer birer çözümler getiren Başkan Murat Zorluoğlu, Sürmene ilçesinin en önemli sorunlarından biri olan kanalizasyon problemini de ortadan kaldırıyor. Sürmene Balıklı-Çamburnu-Yeniay Kanalizasyon İnşaatının şantiyesini ziyaret eden Zorluoğlu, firma yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Trabzon'da o ilçenin kanalizasyon sorunu çözülüyor

BULANIKLIK SORUNU DA ÇÖZÜLDÜ
İlçelerin içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını gidermek adına görev süresi boyunca dev yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Murat Zorluoğlu, “Seçim döneminde Sürmene ziyaretimizde halkımızdan bir hayli yoğun şikâyetler almıştık. İçme sularının bulanık olduğunu bizlere iletmişlerdi. Mevcut su kaynağını 1 kilometre daha üst kota taşıyarak bulanıklığın önüne geçtik. Yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarının birbirine karıştığıyla ilgili şikayetleri gidermek adına da mevcut çalışmamıza başladık” dedi. 

Trabzon'da o ilçenin kanalizasyon sorunu çözülüyor

OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR İŞ  
Projenin önemine dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Göreve gelmemizin ardından talimatlarımız üzerine TİSKİ Genel Müdürlüğümüz kanalizasyon sorununu gidermek adına gerekli inceleme ve çalışmaları yürüttü. Balıklı-Çamburnu-Yeniay Kanalizasyon İnşaatı işimizi, İLBANK AŞ. tarafından belediyelerin su ve kanalizasyon projelerini desteklemek için yürütülen SUKAP kapsamına dahil ederek yüzde 50 hibe yüzde 50 kredili bir şekilde hayata geçiriyoruz. Bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkıları olan tersane bölgesine de hizmet edecek çalışma ile oldukça önemli bir işe imza atmış olacağız” diye konuştu. 

Trabzon'da o ilçenin kanalizasyon sorunu çözülüyor

İLBAHARDA HİZMETE ALINACAK
Proje sayesinde yaklaşık 4000 kişiye hizmet sağlanacağının altını çizen Zorluoğlu, “İş kapsamında; 18 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 4 kilometrelik terfi hattı, 2 kilometrelik parsel bağlantısı imalatı gerçekleştirilecek. Ayrıca; 612 adet muayene bacası, 381 parsel bacası, 3 adet terfi merkezi, 1 adet terfi merkezi tadilatı, 6 adet vantuz ve 4 adet tahliye yapısı imalatları gerçekleştirilecek. Yüzde 60’lık bir fiziki gerçekleşme sağlanmış. Son 5 kilometrelik kısmın yapımı devam ediyor. Burası da ‘Bu sene açılış senesi’ beyanımıza uygun işlerden bir tanesi. İlkbaharda inşallah bu hizmeti de vatandaşlarımıza sağlamış olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber