Trabzon'da kritik toplantı: Türkiye su zengini bir ülke değil!

Doğu Karadeniz Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı Trabzon'da Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı.

Trabzon'da kritik toplantı: Türkiye su zengini bir ülke değil!

Doğu Karadeniz Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı, Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoglu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Su Yönetimi Genel Müdürü Afife Sever, DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçarslan ve kurum müdürleri katıldı.

WhatsApp Image 2022-09-29 at 14.48.31

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçarslan açılış konuşmasında "Doğru Karadeniz Havzası yurdumuzun en fazla yağışa alan bölgesi kış aylarında ve yaz aylarında bazı dönemlerde şu sıkıntısı yaşıyoruz. Şu kalitesi izleme faaliyetleri yürütüyoruz. Bunun paydaşlarla birlikte yürütülmesi çok önemli" dedi.

Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever konuşmasında "İklim değişikliği küresel bir olgu. Taşkın, kuraklık, orman yangınları, kirlilik ve şu kıtlığı. Türkiye su zengini bir ülke değil. Türkiye su stresi altında olan bir ülke. Dolayısıyla optimum düzeyde suyu yönetmemiz gerekiyor. Suyu verimli kullanmak lazım ki gelecek nesillere su birakabilesiniz. İklim değişikliğine uyum kapsamında çalışmalar yapmamız lazım. Bununla ilgili su yönetimi genel müdürlüğü kuruldu. Genel müdürlük altında kurullar oluşturuldu. Suyun yönetimini yerine taşımanın en etkili yolu kurullar. Doğu Karadeniz bölgesinde illere yönelik havza yönetim planı masaya yatırılacak. Bugün hepimize verilen sorumlulukları masaya yatıracağız ve neler yaptık, neler yapacağız bunlara dikkat edeceğiz" dedi.

WhatsApp Image 2022-09-29 at 14.48.24 (1)

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise "Tüm insanlık için çok önemli olan suyun havza bazında yonetimi ile ilgili bir çalışma gerçekleştireceğiz. İnsanoğlunun yaşamında olmazsa olmaz olan suyun tehlike boyutuna gelen durumunun planlamasının devamını sağlayacağız. Havza planlamalarını iyi yapamazsak can ve mal kaybına yol açacak taşkınlar yaşayabiliriz. Bu taşkınlara bağlı olarak farklı hikayelerin yaşandığı bir bölge burası. Bunu iyi planlayabilirsek farklı ve iyi şeyler ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında Doğu Karadeniz Havzası Havza Ölçekli yönetim planlarının takibi, katı atık kontrolü, kentsel atık suyun kontrolü sundukları gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler