Trabzon'da Kızıl Martı ‘perde’ dedi

Türkiye’de, 1980 öncesi yıllarda bir üniversitede yaşanan, gerçek bir olaydan uyarlanarak yazılan ‘Kızıl Martı’ adlı tiyatro oyunu, Trabzon’un 30 yıllık Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenmeye başladı..

Trabzon'da Kızıl Martı ‘perde’ dedi

Trabzon Sanat Tiyatrosu 30.Yılını kutlarken;bu yılın ilk oyunu olarak ortaya koyduğu ‘Kızıl Martı’ uzun süren provaların ardından izleyiciyle buluştu.

Prömiyeri yapılan oyun; Trabzon’un değişik salonlarında izleyiciyle buluşurken, söz konusu tiyatro ekibin sanat yönetmeni olan Necati Zengin, aynı zamanda bu oyununda yönetmenliği yaparken, kendi gibi emekli bir yurt müdiresi olan eşiyle, bir koyda otel işleten emekli bir yurt müdürü Selçuk karakterini canlandırıyor.

Zengin:’’Yurt dışından gelip, üniversite eğitimini erkek kardeşi ile Türkiye’deki iki ayrı üniversitelerde alırken, yaşadığı olayları ömrü boyunca sırtında taşıyan Kuzey Iraklı Ahat’ın hikayesini; üzülerek, severek, bazen de gülerek heyecanla çalıştık. Umarım sizlerde severek izlersiniz.’’diyerek, tiyatro severleri oyuna davet etti.
Kitabı piyasada raflarda olan ‘Kızıl Martı’ sahneye iki perde olarak uyarlanarak, izleyicinin karşısına çıkıyor.

Daha önce üç oyun yazan ve bu dördüncü oyununda yazarı olan; Gümüşhaneli 72 yaşındaki Kimya Mühendisi İsmail Gökhan Akçay, "İddia ediyorum ve umuyorum ki, oyunu, kitabı okuyup veya izledikten sonra kendi düşünce tarzınıza göre derinlemesine bir analiz yapıp, yaşadığınız veya şahit olduğunuz bir çok olayı, yeni baştan tekrar tekrar düşüneceksiniz." dedi.

Dekorunu Nevzat Ofluoğlu’nun düzenlediği, kostüm ve ışık görevini  Dilek Tunç’un üstlendiği, Reji asistanlığı ve efektlerini Aygül Güner Aslan’ın yaptığı, afiş çalışmalarını Hakan Sümer ve fotoğraflarını Bülent Şan’ın üstlendiği oyunun, izleyenler tarafından oldukça beğeni ve alkış alırken, önümüzdeki günlerde de değişik il ve ilçelerde sergilenmesi bekleniyor.

Söz konusu oyunda; başrolü Ahat karakteriyle Cemre Can Avcı üstlenirken, Kızıl Martı’nın castında diğer karakterlerden; Yunus Kaptan’ı Serkan Serbest, Ferhat’ı Nevzat Ofluoğlu, Seher’i Ayşe Tayar, Nesrin’i Gülşah Uzun, Ünsal’ı Emre Bayraktar, Şule’yi İlayda Tığsavaş, Fatma’yı Lale İskenderoğlu,  Tahsin’i Miraç Bozal, Tarık’ı Seymen Ali Pervanoğlu ve Selçuk’u Necati Zengin oynuyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla sahnelenmeye başlayan ’Kızıl Martı’

Türkiye’de; 1980 ihtilali öncesi yıllarda,  bir üniversitede yaşanan gerçek bir  olaydan ve perde arkasından uyarlanarak yazıldı.

Kızıl Martı 21 Ocak cumartesi günü, Trabzon Merkez Ortahisar ilçesi’ndeki Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde saat: 20.oo’de, yine tiyatro severlerle buluşacak.

Ardından 29 Ocak Pazar günü akşamı, Rize’nin Fındıklı ilçesinde yeni hizmete açılan; Turan Bulak Kültür ve Sanat Merkezi’nde  Fındıklı halkıyla buluşacak.

Kızıl Martı; önümüzdeki şubat, mart ve nisan ayları içerisinde, bölgedeki değişik il ve ilçelerde de sahne alacak.

Trabzon'da Kızıl Martı ‘perde’ dedi

Trabzon'da Kızıl Martı ‘perde’ dedi

Trabzon'da Kızıl Martı ‘perde’ dedi

Trabzon'da Kızıl Martı ‘perde’ dedi

Trabzon'da Kızıl Martı ‘perde’ dedi

Trabzon'da Kızıl Martı ‘perde’ dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat