Trabzon’da hangi partiden kimler milletvekili adayı olacak? En çok göze çarpan isim…

Türkiye geneli gibi Trabzon'da da Genel seçimler yaklaştıkça partilerdeki kulis hareketliliği her geçen gün daha da artıyor.

Trabzon'da kimi adaylar şimdiden çalışmalarına başlayıp ben adayım derken kimi isimler ise sessiz ve derinden ilerliyor.

Yaklaşan seçimler öncesinde partilerin Trabzon kanadındaki hareketliliği deneyimli gazeteci Hasan Kurt yorumladı.

Kurt, eski Kültür ve Turizm İl Müdürü ismail Kansız ile bareber gündemi belirledikleri Oltaya Vuranlar programında konuyu masaya yatırdı.

Trabzon-haber-Siyaset

Kurt, Ak Parti, CHP,İYİ Parti, MHP,DEVA ve Saadet Partilerinde milletvekilliği için kulislerde öne çıkan isimleri tek tek yorumladı.

İşte Kurt şu ifadeleri kullandı:

AK PARTİ’DE ÇALIŞAN İSİMLER…

Trabzon’da en aktif çalışan isim Ahmet Metin Genç. Ahmet Bey Belediye’yi neredeyse özel kaleme bırakmış. Kendisi her gün bir yerde öne çıkıyor. Bakıyorsun geçen seçimde arka sıralardaydı Vehbi Koç. O da şimdi çalışıyor. İbrahim Keskin çalışıyor. Bahar Hanım tekrar aday olur mu? Bilemiyorum. Meryem Sürmen olabilir.

Diğer taraftan bakıyorsun, geçenlerde partiye yakın bir isim dedi ki Trabzon’da ekibin başında sürükleyici biri Murat Zorluoğlu gelirse sürpriz olmasın dedi. Arkasından Ahmet Bey var. Araklıdan Selçuk Çebi var. Akçaabat’tan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu var. İl Başkanı Sezgin Mumcu var. Vakfıkebir Bölgesi’nde Melihan Bilgin var. Milli Güvenlik Kurulu Seyfullah Bey var.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde ana kriter milli görüş ve biraz dini hassasiyet yönleri yüksek olanların şansı daha yüksek gibi görünüyor. Diğerlerinin de çok fazla ün yapmış kendini ispat etmiş kişiler gerebilir.

Şu an da görünen 8-10 isim var. Hangisi olacak onu şans belirler. Bu isimlerin hepsi bana göre şanslı. Murat Bey ve Seyfullah Bey niyetlenmişse onların şansları daha fazladır.

CHP’DE DURUM NE?

Ana muhalefet partisinde şu an da mevcut vekil var. Ahmet Kaya. Ahmet Bey koşturuyor. CHP’ de ön seçim yapılacak mı? Daha önceki delegelerde yapılmıştı. Sibel Hanım Ankara’da genel merkez düzeyinde çalışmalarını yürütüyor. Ömer Hacısalihoğlu İl Başkanıydı, adaylığını iptal etti.

Güzide Hanım var. Nuri Aydın var. CHP’nin adayları benim tahminime göre şunu diyorlar; Parti yine Trabzon’da üye bazında ya da delege bazında bir ön seçim yapar, yukarısı karar verir.

Ön çekim yaptığında Ömer Hacısalihoğlu Merkez ve Akçaabat ağırlıklıdır. Şansı yüksek. Öbür tarafta milletvekili zorluyor. Sibel Hanım zorluyor.

Bu isimlere belki 2 tane daha eklenebilir. Bunların üçü listede yer alır ama kaçıncı sırada yer alır bilemem.

Seçim2023

İYİ PARTİ’DE ÖRS MÜ AYDIN MI?

Diğer taraftan İYİ Parti’de Hüseyin Örs var. Partinin önemli isimlerinden Yavuz Aydın var. Beşikdüzü ve Vakfıkebir olarak. Merkez ilçeyi de Yavuz Aydın’a yakın ekip kazandı.

Dolayısıyla il delegesinin önemli bir bölümünü de bu ekip aldı. Bu ekibin göstereceği bir aday, İl Başkanlığını da rahat kazanır. Fatma Hanımın karşısına bir adayın çıkacağını sanmıyorum. Azmi Bey’in tekrar aday olma ihtimalini zor görüyorum.

Merkez ilçede parçalı bir delege yok. Fatma Hanım il başkanı olmasa milletvekili adayı olacaktı. Burada Hüseyin Beyle Yavuz Aydın ikilisi var. Seher Melek aday olabilir. Geçen sene 3. Sırada doktor hanım vardı o da aday olabilir.

İYİ Parti’de tabandan bir oylama yapılırsa Yavuz Aydın ilk sırada çıkar, bugün ki görüntü ile. Liste 1’ler garanti olur. Geçen seçimde Salih Bey az bir oyla seçildi. Yoksa MHP adayı seçiliyordu.

seçim2023 pusula

MHP,DEVA VE SAADET…

Osman Diyadi’nin adı geçiyor. Bekir Sıtkı Bey’in durumu biraz karışık. Şu anda birazcık. Geçen sene Of’ta MHP’ye çok oy çıktı. Bunun nedeni MHP’ye verelim ki vekil çıksın. Trabzon’da MHP’nin de şansı var. İktidarda yüzde 10’luk bir kayma var.

Bu yüzde onun büyük bölümü DEVA Partisi’ne kayar. DEVA Partisi, nasıl bir ittifakla seçime gidecek? Deva gelecek SAADET Partisiyle ittifaka girerse 3. bir güç olur.

Saadet Partisi’nde Ümit Çebi aday olur. Önümüzdeki süreçte seçime nasıl bir sistemle girileceğine göre daha iyi yorum yapabiliriz. Bunlar ancak söylem. Şu anda biraz erken. Ön planda ismi geçenler saydıklarım. Kararı yukarısı verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber