Recep Ergenç

Recep Ergenç

Trabzon’da halkın desteğini de almış tek girişim futboldur

Sevinerek söyleyeyim, Trabzon’un futbol şehri olma çabalarının yeni bir evresine ulaşmak üzereyiz. 

Bu vizyona bir taraftan KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (KTÜ TTO) Trabzonspor ile imzaladığı işbirliği protokolü ile kuracağı futbol ARGE merkezi;

Diğer taraftan Trabzon Üniversitesi’nin (TRU) Spor Bilimleri Fakültesinin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) üzerinde yarattığı farkındalık ve oluşan işbirliği ortamı sevinmemize neden olmaktadır.

Futbol şehri Trabzon için küçük- dev adım

DOKA’dan sevindirici haber genel sekreter Onur Adıyaman’dan geldi. Sporcu Performans merkezi için kaynak keşfetmişler, gelin konuşalım dedi. 

Ben toplantıya Doç. Dr. Fatih Bektaş ile, DOKA ise tam kadro katıldı.

Saptanan kaynağa üniversiteler, proje ile başvurabiliyordu. TRU üzerinden bir proje yazıp başvurulmalıydı. Zaman ise sınırlıydı. 

Detay vereceğim ama ilk görev o anda Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Fatih Bektaş’a verildi; Rektör Hocayı ikna etmesi gerekiyordu.

Görev bölümünün ikinci etabında DOKA’nın proje yazımına vereceği katkı olmazsa olmazdı. Süre kısaydı. DOKA Genel sekreteri Onur Adıyaman toplantıya katılan arkadaşları ile göz göze geldi; sorun yok cevabı ışık hızında geri yansıdı.

Fatih Bektaş’a bir görev daha verildi

Verilen görev projeye konusu olan “sporcu performans merkezinin” oyuncaklarının olası paraya göre saptanması ama öncesinde listenin hazırlanması ile proje ekibine iletilmesi gerekiyordu.

Fatih Hocanın da süresi bir kaç gün ile sınırlandı.

Toplantının bir kritik eşiği de tam bir görüş birliğinde beş dakikada oluştu: Cevap aranan soru; “Bu merkez nasıl yönetilecek?”? Herşeyin baştan konuşulması yerindeydi.

Trabzon “Sporcu performans merkezi”nin yönetimi üzerine de sadece üç dakika konuşuldu. 

Evet denildi ve karara bağlandı. 

Toplantı bitti.

Toplantıdan sonra ilk icraat,

Fatih Hoca Rektör Hocadan randevu talebini telefonla iletti; talebine anında yanıt aldı. TRU Rektörü evet bu projeyi destekleyecek. 

Fatih Bektaş daha araçta üzerine aldığı ikinci görevi de neredeyse bitirdi.

Birkaç telefon görüşmesiyle ithalatçılara ulaştı, firmalar en yararlı ve en ekonomik cihazlar iki gün içinde en uygun fiyatla bildireceklerine söz verdiler.

Değerli okurlar; bütün olan bitenler “Trabzon Sporcu Performans merkezi” kurulmasıyla ilgili. Yazılarımı takip edenler konuyu biliyorlardır. 

Özetle “Trabzon Sporcu Performans Merkezi” kas, kalp ve akciğer kapasitelerini ölçecek; sporcuların özellikle de  futbolcuların ölçümleri ve geliştirilmesi için reçeteleri (antrenman programları) yazılacak. Bilimsel programlar! 

Tam üç yılımızı aldı.

Genel adı sporcu performansı ama Trabzon’u spor endüstrisi için cazibe merkezi yapacak.

Spora, özelde de futbola ve spor turizminin tüm paydaşlarına katkı verecek.

Basında fikri takip ve STK literatüründe savunuculuk ders kitaplarında yer alacak bir sonuç elde edilecek..

Değerli okurlar;

Trabzon’da vasatlıktan katma değerli işlere geçme, bu yazıda duyurmaya çalıştığım “performans merkezi” ile futbol şehri Trabzon Vizyonunun ete kemiğe bürünmesiyle olacaktır. 

Bu gelişmenin finali bir ay kadar önce yapılmış olmasına rağmen bugün yazılması bir yol kazasına uğramaması içindir.

Vasat ötesinde olmak

“Trabzon sporcu performans merkezi” ile yalnız sporcu ölçümleri değil; uzun süreli yatışlar ya da alçıda kalan organların güç kayıpları da ölçülecek; performansları, her seviyedeki güvenlik görevlilerinin de performans ölçümleri yapılabilecek, reçeteleri (antrenman programları) yazılacak.

Bu merkezin performansı ve insan kaynağı üzerinde uzun süredir düşünüldüğü, KTÜ rektörünün de katkı sözü var.

Küçük- dev adımlar

Gerek KTÜ TTO ve gerekse DOKA’nın yerel kalkınma konusunda Trabzon sporu adına attıkları adımlar  küçük esnaf yetiştirmek, birkaç kişi için iş bulmasının ötesindedir. Yüksek katma değerli işler futbol şehri Trabzon vizyonunda olduğu gibi birden çok disiplinin bir arada çalışacağı vizyon ve etkili yerel liderliğin katkıları ile oluşacaktır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR