Trabzon’da fındık işçileri için verilecek asgari tutar açıklandı!

Trabzon'da fındık işçilerine verilecek asgari tutar 250 TL olarak açıklandı.

Trabzon’da fındık işçileri için verilecek asgari tutar açıklandı!

Trabzon Valiliği koordinesinde yapılan Trabzon ili 2022 yılı fındık hasadında çalışacak işçilere ödenecek ücretlerin belirlenmesi toplantısında tavsiye kararı çıktı.

Trabzon Vali yardımcısı Ömer Şahin başkanlığında Arsin Ziraat Odası’nda yapılan toplantında fındık işçileri için günlük asgari net ücret belirlendi. Toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İbrahim Büyük, Tarım ve Orman Trabzon İl Müdür vekili Süleyman Boz, Trabzon Ziraat Odaları Kooperatif Kurulu Başkanı Hasan Kozoğlu ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk katıldı.

GÜNLÜK ASGARİ ÜCRET 250 TL OLARAK BELİRLENDİ
Toplantıdan çıkan kararlara göre 2022 yılı hasat döneminde fındık hasadında çalışacak tarım işçilerine, çalıştıkları her fiili gün karşılığı olarak yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın günlük asgari yemek işverene ait olursa 216 TL, yemek işçiye ait olursa net 250 TL olarak belirlendi.
Toplanan fındıkların taşınması içmelerinde çalışacak çuvalcılarının ücretlerinin 10-15 arası işçi için aşçılara 216 TL, çuvalcılara 235 TL ve kilo ile toplanan bahçelerde çuvalcı ücretinin 250 TL olarak açıklandı.

PATOZ ÜCRETİ 800 TL
Ayrıca patoz ücretinin 800 TL, tarım aracısı ücretlerinin ise 15 işçiye kadar günlük 235 TL, 15 işçiden fazlası için günlük 245 Tl olarak belirlendi.

ASGERİ ÜCRETTİR, TAVSİYE KARARIDIR
Öte yandan belirenen ücretlerin asgari ücret ve tavsiye niteliğinde olduğu işçi ile bahçe sahibi arasında pazarlık usulü ile asgari ücretten az olmamak üzere karar verilmesi gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler