Trabzon'da fidanlar toprakla buluştu

Başkan Genç, miniklerle fidan dikimi yaptı

Trabzon'da fidanlar toprakla buluştu

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte Pelitli Mahallesi'nde bulunan Afet Evleri Parkı'nda fidan dikimi yaptı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Genç, fidan dikiminin önemi hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilere, 'Neden fidan dikiyoruz' diye soran Başkan Genç'e; öğrenciler, "Çevreyi korumak ve yeşili artırmak için dikiyoruz" cevabını verdi.

PELİTLİ, DAHA GÜZEL STANDARTLARA KAVUŞACAK

Çevre dostu belediyecilik felsefesiyle hareket ettiklerini belirten Başkan Genç, 'Bir fidan, bir insan' kampanyası çerçevesinde Ortahisar'ı ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi.

Çocuklara örnek teşkil etmesi için onlarla birlikte fidan dikimi yaptıklarını belirten Başkan Genç, gelecekte Ortahisar'ı yönetecek çocukların bu bilinçle yetişmesini amaçladıklarını ifade ederek, "Ortahisar ilçemizin en büyük mahallelerinden bir tanesi olan Pelitli Mahallemizde yavrularımızla birlikte çok güzel bir faaliyet yapıyoruz. Onlara da örnek olsun diye. Onların gelecekte yaşayacağı, hem de idare edeceği şehrimizde bu faaliyet çok güzel bir kazanım olacak. Hem meclis üyelerimiz, teşkilatımız, çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve hocalarımız ile hep birlikte bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; temel hedefimiz, yeşili artırmak. Pelitli'de doğalgaz çalışmaları da devam ediyor. Bir taraftan mahallemizi en temiz hava koşullarına ulaştırmak, bir taraftan da yeşili artırarak bu büyük mahallemizi daha yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Burada en büyük projemiz, kuzeyde bulunan kentsel dönüşüm projemizdir. Nihayetinde Pelitli'de güzel çalışmalar oluyor; pelitli daha güzel bir hale geliyor. Altyapısıyla, yerleşkeleri, yeşili ile beraber bütüncül bir yaklaşımla bu mahallemizi daha güzel standartlara kavuşturacağız. Bu parkımıza da çocuklarımızla birlikte  değişik türlerde çok sayıda fidan dikimi yapacağız. Katkı sağlayan mesai arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve halkımıza da teşekkür ediyoruz. Pelitli Mahallemize hayırlı olsun. Birlikte fidan dikimi yaptığımız çocuklarımıza da derslerinde başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber