Trabzon’da ekmeğe zamma ilk tepki geldi!

Trabzon’da 8 liraya satılan 400 gr ekmek, yüzde 25 zamlanarak 10 lira oldu. Böylece son iki yılda Trabzon’da ekmeğin fiyatı yüzde 350 zamlanmış oldu.

Trabzon’da ekmeğe zamma ilk tepki geldi!

Trabzon’da bu sabah yürürlüğe giren yeni ekmek fiyatı tarifesiyle ekmeğe zam yapıldı.

4 Lira olan 200 gram ekmek 5 Liraya satılmaya başlandı. 400 gram ekmek ise 8 Liradan 10 Liraya çıktı.

Yapılan zamma CHPli meclis üyesi Oktay Söğüt tepki gösterdi. Söğüt “İki yılda ekmeğe yüzde 350 zam. Ekmek de mi yemeyelim?” ifadelerini kullandı.

Söğüt yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

Trabzon’da 8 liraya satılan 400 gr ekmek, yüzde 25 zamlanarak 10 lira oldu. Böylece son iki yılda Trabzon’da ekmeğin fiyatı yüzde 350 zamlanmış oldu.

(2021 yılı Ocak ayında Trabzon’da 560 gr ekmek 4 lira idi. O günlerde 400 gramlık ekmek üretilse fiyatı 2 lira 85 kuruş olurdu. Peki bugün 400 gram ekmek kaç lira, 10 lira. Bu iki fiyat arasında 3 buçuk kat fark var. Bir başka deyişle, son iki yılda ekmeğe gelen zam oranı tam tamına yüzde 350.)

Belki fırıncılar haklı; girdi fiyatlarına paralel, maliyetler artmış olabilir. Fakat vatandaşın sofrasının en temel ürününe yapılan zam, vatandaşın bütçesindeki kara deliği biraz daha büyütecektir.

Ekmek denildiğinde akla hemen ‘’halk ekmek’’ uygulaması geliyor. Bazı şehirlerde belediyeler ile fırıncılar arasındaki işbirliği ile birçok şehirde de belediyeler kendi üretimleriyle vatandaşın ekmeğe daha ucuz ve daha sağlıklı ulaşmasını sağlarken, Trabzon’da ekmeğe yapılan zammı, diğer zamlar gibi sadece izlemekle kalan Büyükşehir Belediyemiz var.

Vatandaşın, özellikle de dar gelirlinin en büyük harcamasının mutfak olduğunun bilinciyle, başta ekmek olmak üzere temel gıda maddelerini vatandaşın daha ucuz satın alabilmesi için seferber olan birçok belediye var. Fakat bu seferberlikten haberi olmayan, sosyal belediyecilikten uzak bir büyükşehir ve ilçe belediyemiz var.

Süslü püslü duyurularla hizmet ve yatırım duyuruları yapan Belediyelerimiz bilmelidir ki, vatandaş için bu dönemde yapılan hiçbir yatırım, içine düştüğü ekonomik krize çare üretilmesinden daha önemli değildir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler