Trabzon'da dövme akımı başladı

Trabzonsporlu futbolculardan tutunda, işadamları ve işkadınlarına kadar Trabzon'a bir dövme akımı başladı. Trabzon'da dövme yaptıran yaptırana Dövme denilince ilk akla dini sakıncaları ve sağlık konusu geliyor ve bir tedirginlik yaratıyor. Dövme yaptırmak

Trabzon'da dövme akımı başladı

Trabzonsporlu futbolculardan tutunda, işadamları ve işkadınlarına kadar Trabzon'a bir dövme akımı başladı.

Trabzon'da dövme yaptıran yaptırana

Dövme denilince ilk akla dini sakıncaları ve sağlık konusu geliyor ve bir tedirginlik yaratıyor. Dövme yaptırmak isteyenlerin bazıları 'Ya günahsa, ya bir şey olursa' diyor ve vazgeçiyor. Trabzon'da 3 yıldır dövme yapan Yusuf Karataş, bu soruların cevaplarını haber61'e aktardı ve Trabzon'da ciddi bir potansiyel olduğunu söyledi.

Yaklaşık 7 yıldır sanatla uğraşan Yunus Karakaş, son 3 yıldır da Trabzon'da dövme yapıyor.

İş yerinde kalıcı dövme, geçici dövme, kalıcı makyaj, percing, küpe takımı yapıldığını belirten Karataş, yakında lazer epilasyona da başlayacağını söyledi.

DÖVMENİN ABDESTLE İLGİSİ OLMADIĞINI ANLATMAYI BAŞARDIK
Dövme konusunda insanların bir takım tedirginleri olduğunu ifade eden Karataş, “İlk olarak dövme konusunda akıllara takılan, toplumda dövme yaptırmanın günah olduğu ve abdest olmadığına dair söylentiler vardı. Ama bu konuda gelen bir çok soruya bizde, Dinayet İşleri Başkanlığı ve din adamları da gerekli açıklamaları yaptı.

Dövme deri altına natürel boyaların enjekte edilmesi olayıdır. Yapıldıktan sonraki 10-15 günlük süreçte yeni bir deri tabakası oluşur. Bu bölgeden vücudun doğal reaksiyonları devam eder. Bize de bu konuda bir çok soru geliyor. Bir yandan işimizi yaparken diğer yandan da toplumumuza dövmenin abdestle ilgisinin olmadığını bilimsel olarak ta açıklanmaya çalıştık ve başarılı olduk” dedi.

ÖN YARGILARI ATMAK GEREKİR
Trabzon da dövme ve dövmeciliğin önceki yıllarda da moda olduğunu ancak dövmecilerin belli bir süreden sonra Trabzon'dan gittiğini söyleyen Karataş, “Bizden önceki arkadaşlar burada geçici dövme yapmış ve bırakmışlardı. Genelde tatil yörelerinde ve büyük şehirlerde profesyonel kişiler ve stüdyolar bulunduğundan şehrimizde böyle bir yer ve ustalığın olmayacağı düşüncesi hakimdi. Dövmecilik adına bütün isteklerin karşılanabileceği bir yer olan işyerimiz gerek yapılan işin kalitesi gerek ilişkiler konusunda sevilmiş beğenilmiş ve benimsenmiştir. Tabi yinede toplumda bu işi yapanın ve yaptıranın da yadırgandığı az da olsa bir gerçektir. Ama bunun nedeni ön yargı, bilinçsizlik ve konuyu tam araştırmadan incelemeden yorum yapmaya kalkmaktır” dedi.

EN ÖNEMLİSİ MALZEMELERİN STERİL OLMASI
Artık dövmelerin profesyonel makinelerle yapıldığını ifade eden Karataş, steril malzemelerin kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Karataş, “Dövmecilik dünyanın en eski mesleklerindendir. Eskiden bu işlem uzun çivilez iğnelerle uygulanmaktaydı ve bu gerçekten acı veren bir sistemdi. Günümüzde profesyonel makinle malzemeler kullanılmaktadır. Profesyonel dövme uygulanmasında abartılı bir acı yoktur ve ayrıca bu birazda dövmeciliğin ustalığı, elinin hafifliğine bağlıdır. En önemli konu da malzemelerin steril edilmesidir. Titiz çalışmak kişinin sağlık endişelerini ortadan kaldırır” dedi.

DÖVME CİDDİ BİR TERCİHTİR
Dövme yaptıracak olan kişilerin tercihlerini iyi yapması gerektiğini ifade eden Karataş, “Dövme yaptırmadan önce dikkat etmemiz gereken unsurlar vardır. İlk olarak dövme yaptırmanın çok ciddi bir tercih olduğunun farkına varılmalı ve iyi düşünülmesi gerekir. Kenarı alındıktan sonra çok uzun süre vücutta taşınacak ve zamanla sıkılma olmayacak bir desen ve şekil seçilmelidir.Yer konusunda el ve boyun bölgesi tercih edilmesini tavsiye etmiyoruz. En önemli unsur size dövmeyi yapacak kişinin tecrübesi ve tavsiyeleridir” dedi.

MODA HOLİDAY HATTO
Dövme yaptırmak isteyenler için bazı püf noktaları veren Karataş, “Dövme yapılırken tüm vücudu kapatmak yerine birkaç yerde iyi tasarlanmış ölçülere göre profesyonelce oturtulmuş dövmelerin daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Müşterilerimizin genel tercihleri arasında Holiday Hatto dediğimiz geçici dövme var. Dövmeyi 7 yaş ile 50 yaş arasındaki kişilere yapıyoruz. Ancak kalıcı dövmeyi 18 yaş altı grubuna yapmıyoruz” dedi.

TRABZONSPORLU FUTBOLCULARIN GÖZDESİ DÖVME
Trabzonluların dövmeye olan merakından bahseden Karataş, “Biz Trabzon da rekor sayıda dövme yaptık ve yapmaya devam ediyoruz .Özellikle müşterilerimizin kesiminin büyük bir kısmı da bayanlardan oluşuyor. Hatta çevre iller ve yurtdışından gelenler oluyor. Şehrimiz de üniversite de olduğundan öğrenci müşteri kesimimiz bir hayli fazla buna ek olarak gururumuz Trabzonspor'dan bir çok futbolcuda stüdyomuzda dövme yaptırmıştır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber61 Gazetesi

Haber: İrem Gayretli

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam