Trabzon'da 1 haftada 3 cinayet, silahlı ve bıçaklı saldırı!

Trabzon'da son günlerde yaşanan olaylar dikkat çekiyor.

Trabzon'da 1 haftada 3 cinayet, silahlı ve bıçaklı saldırı!

Haber61 Haber Servisi - Trabzon’da son 1 haftada yaşanan olaylar tüyler ürperten boyuta ulaştı. Son 7 günlük süreçte Trabzon’da cinayet, yaralama ve saldırı gibi olaylarda bir anda artış meydana geldi.

Yalnızca 1 hafta içerisinde 3 cinayet işlenirken, belediye başkanına saldırı olayı da ülke gündemine oturdu.

Olayların tamamı ise Trabzon Emniyeti tarafından kısa sürede çözüldü.

Trabzon’da 1 haftalık süreç bir kadın cinayetiyle başladı ve dün akşam saatlerinde bir gencin öldürülmesiyle devam etti.

İşte tarih sıralamasıyla öne çıkan olaylar;

1 - Okul bahçesinde bıçaklanan kadın hayatını kaybetti / Tarih: 07.06.2021

Ortahisar İlçesi'dne 1 Nolu Erdoğdu mahallesinde bulunan 24 Şubat Ortaokulu bahçesinde Medine Seyis (43) isimli kadın yanına gelen ve erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Bülent Taşkın tarafından karnından defalarca bıçaklandı. Medine Seyis, ağır şekilde yaralanırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. Ambulansla Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Medine Seyis tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaçan saldırgan aynı gün içerisinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Savcılıktaki ifadesinde Taşkın, Medine Seyis ile uzun süredir birlikte yaşadıklarını, kendisine evlenme sözü verdiğini ve bir çok kez kendisine para verdiğini iddia ederek, son olarak eski eşiyle yeniden görüşmeye başladığını duyduğunu ve bu sebeple cinayeti işlediğini söyledi. Bülent Taşkın ifadesinin ardından çıkarıldığı Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Okul bahçesinde bıçaklanan kadın hayatını kaybetti
2- Başkan Bıyık’a silahlı saldırı / Tarih: 11.06.2021

Yomra ilçesi Belediye başkanı Mustafa Bıyık'a belediye binası önünde silahlı saldırı düzenlendi. Bıyık , 5 el ateş edilen saldırıdan yara almadan kurtuldu. Olayın ardından saldırıyı gerçekleştiren Halit A. Kayıplara karıştı. Emniyet güçlerinin yaptığı çalışma sonucunda aynı gün içerisinde önce azmettirici olduğu belirlenen Tolgahan K. Ardından da tetikçi Halit A. Yakalandı. Trabzon Valiliği saldırının iptal edilen bir ihaleden kaynaklı olduğunu açıkladı. Tetikçi Halit. A sorgusunda olayı detaylarıyla anlatırken hem kendisi hem de azmettiricisi Tolgahan K. tutuklandı.

Başkan Bıyık’a silahlı saldırı / Tarih: 11.06.2021

3-  Yayla tartışmasında kan aktı / Tarih: 12.06.2021

Yomra ilçesinde 79 ve 75 yaşlarındaki 2 yaşlı şahsın yayladaki tartışması ilçe merkezindeki çay ocağında bıçaklama ile sonuçlandı. Şahıslardan biri ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, birkaç gün önce yaylada arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışan M.K. (79) ile M.S (75) arasında ilçenin Gürsel mahallesindeki bir çay ocağında yeniden bir tartışma çıktı. Çıkan tartışmada M.K, M.S.’yi 6 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. M.S. ambulansla Kaşüstü’ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

4- Kavgayı ayırmak isteyen adam canından oldu / Tarih:  13.06.2021

Akçaabat ilçesi Doğanköy Mahallesi’nde iki arkadaş arasında yol üzerinde tartışma çıktı. İnşaat işçisi oldukları öğrenilen arkadaşlar arasındaki kavga alkolün de etkisiyle büyüdü. Kavgayı gören mahalle sakinlerinden Ali Sebetçi (48) ikiliyi uyararak ayrılmalarını istedi. Yakup Ö. (30) ile tartışan Çağlayan T. (40) bu kez kendilerini uyaran Ali Sebetçi ile tartışmaya başladı. Belindeki silahı çıkararak tek el ateş eden Çağlayan T. kavgayı ayırmak isteyen Ali Sebetçi’yi kalbinden vurdu. Olay sonrası Çağlayan T., Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim oldu. Ali Sebetçi tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cinayeti işleyen Çağlayan T. ise jandarmadaki ifadesinin ardından Akçaabat Adliyesi’ne sevk edildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi. 

Kavgayı ayırmak isteyen adam canından oldu / Tarih:  13.06.2021

5-  Otoparkta çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürüldü / Tarih: 14.06.2021

Ortahisar ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde akşam 22.30 sıralarında bir markete ait otoparkta meydana gelen olayda 3 kişi arasında tartışma yaşandı. Edinilen bilgiye göre, atık sebze ve meyvelerini toplayan 25 yaşındaki Recep A., yanına gelen Berhan Danışmaz (20) ve U.A. (20) ile tartışmaya başladı. Tartışma sonrası yanında taşıdığı ekmek bıçağını çıkaran Recep A., Berhan Danışmaz’ı göğüs bölgesinden, U.A.’yı ise kalçasından yaraladı. Bıçaklanan iki kişi ambulansla Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Berhan Danışmaz hayatını kaybetti. U.A. ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Bir kişiyi öldüren, bir kişiyi de yaralayan Recep A. ise ekmek bıçağıyla birlikte yakalanarak emniyete götürüldü. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro ekiplerince ifadesi alınan Recep A., atık meyve ve sebze topladığı sırada iki kişinin kendisine saldırdığını, kendini savunma amaçlı şahısları bıçakladığını söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından Trabzon Adliyesi’ne sevk edilen Recep A., çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Otoparkta çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürüldü

6 – Tartışmada kan döküldü / Tarih: 15.06.2021

Son olay ise bu haber hazırlanıp yayına verileceği sırada gerçekleşti. Bugün saat 11.00 sularında Hamamizade İhsan bey Kültür Merkezi’nin olduğu bölgede sebebi bilinmeyen tartışmada kan aktı. T.Ç. isimli genç şahıs bıçaklı saldırıya uğrarken saldırgan 17 yaşındaki U.T. ise yakalanarak gözaltına alındı. T.Ç. ise KTÜ Tıp Fakültesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber