Trabzon'a yeni bir mahalle daha geldi

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi'nin Aralık ayı son meclis toplantısı bugün sabah saatlerinde gerçekleşti.

Trabzon'a yeni bir mahalle daha geldi

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Akoluk mahallesinin bölünerek yeni bir mahalle daha oluşturulması ve adının belirlenmesi teklifi geçtiğimiz günlerde Ortahisar Belediye Meclisinde komisyona devredilmişti.

Komisyondan bugün gelene karar mecliste görüşüldü.

Komisyondan gelen kararda; Akoluk mahallesi muhtarı tarafından verilen dilekçede Akoluk Mahallesinin Akoluk ve Kamışlı Mahallesi olarak ayrılması istediği belirtildi.

Başkan Ahmet Metin Genç, “Akoluk Mahallesi belde iken Akoluk, Kamışlı, Aydınlı mahallesi olarak ayrılmıştı. O zamanki Kadastro sınırları ile ayrılması koşuluyla Akoluk ve Kamışlı mahallesi olarak ikiye ayrılması uygun görüldü.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Burada kriter nedir? Yarın Aydınlı gelip biz de ayrılmak isteriz derse ne değişir? Kriter 500 artı nüfus mudur?” sorusunu yöneltti.

Konu hakkında açıklama yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç "500 artı nüfus şartı var. Onu karşılayamadı Aydınlı Mahallesi." ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonunda Akoluk Mahallesinin Pelitli ve Kamışlı Mahallesi olarak ikiye ayrılması oy birliği ile kabul edildi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber