Zorluoğlu’ndan Haber61’e ziyaret! Bir yılın değerlendirmesi yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu Haber61’e ziyarette bulundu.

Zorluoğlu’ndan Haber61’e ziyaret! Bir yılın değerlendirmesi yapıldı

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat zoruoğlu, Haber61’i ziyaret edip fikir alışverişinde bulundu.

Zorluoğlu, Haber61 İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu, Genel Müdür Ergun Hardaloğlu, Genel Koordinatör Tuncay Lakot, Genel Yayın yönetmeni Levent Ustabaşı ile bir araya geldi.

Ziyarette Trabzon’da yaşanan son gelişmeler, sorunlar ve çözüm yolları konusunda samimi bir sohbet gerçekleşti.

Zorluoğlu göreve geldiği zamandan bugünlere geçen 1 yıllık zamanı değerlendirerek “İnsanın iki günü aynı olmaz. İnsan gelişen bir varlık, dolayısıyla geçen seneden bu seneye şehri tanıdıkça bizde de ona göre bir reaksiyon oluyor fakat hedeflerde bir değişiklik yok. Ben buraya geldiğimde geçen sene şunu söyledim, 25 yılın üzerinde üst düzey kamu yöneticiliği yapmış, yerel yönetimler alanında eğitim görmüş, yüksek lisans yapmış, alanda belediye başkanlığını -vekaleten de olsa- büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde 9 yıl bu işlerle uğraşmış, Çevre Şehircilikte 3 yıl üst üste belediye işleriyle uğraşmış bir adamım. Benim hedefim Trabzon’a, kendi memleketime bütün bu tecrübemle birlikte hizmet etme şansı yakaladım, bunu en iyi şekilde değerlendirmek. Şimdi bugün aynı rotadan baktığımızda evet hedeflerde bir değişiklik yok. Az önce bahsettiğim projeler ki; bahsetmediğim kısımları bir sürü daha var, onları makul bir süre içerisinde kaynaklarını temin ederek şehrin dinamikleriyle birlikte şehre kazandırmak, bu manada herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Ama her zaman büyükşehir belediye başkanları bir takım dirençlerle karşılaşabilirler. Bu belediye içinde de böyledir. Çünkü bir değişim bir dönüşüm iddianız varsa bu değişime dönüşüme direnç kaçınılmazdır. Bunu hesaplıyoruz, biz bu risklerden bir tanesi olarak zihniyet dönüşümünü bir dirençle karşılaşacağını biliyoruz. Bu sürpriz bir şey değil makul bir seviyede karşılaştık. Kurum içerisinde de böyle bir dirençle karşılaştık, onu kırdık devam ediyoruz. Diğer kurumlarla, partilerle, kendi partilerimizle ilişkilerde de ister istemez bir birbirine alışma dönemi geçirir ve hakikaten ufak tefek sıkıntılar olmadı değil. Oldu ama bu sıkıntılar şahsi sıkıntılar değildir. Meslek odalarıyla da ticaret odası, borsa, şoförler cemiyeti gibi ve diğer kuruluşlarla da sayın vekillerimizle, doğrusu anmaya değecek maliyette bir sorunumuz yok. Gayet iyi bir noktadayız, biz işimize bakıyoruz. Ben işine çok konsantre olan bir adamım. İşimi özellikle en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum, bu manada bir sıkıntımız yoktur.” İfadelerini kullandı.

Koronavirüs olmasaydı basın toplantısı yapacağını belirten Zorluoğlu “Bu arada bir sürü iş yaptık. Pandemi olmasaydı bir basın toplantısı yapacaktım. Yine yapacağım, hazırlığını yapıyorum bütün basını çağırıp bir sunum yapmak istiyorum. Yani bir yılda ne yaptık bunu bir anlatmam lazım. Çünkü bunu kamuoyu tarafından da bilinmesi lazım. Yılda bir yapılması gerekir ama ilk yıl daha önemlidir.” İfadelerini kullandı.

Şehirde bir çok meseleye el attıklarını belirten Zorluoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü “ Bu şehirde çok uzun yıllardır konuşulan bir sürü meseleye biz el attık ve gürültü patırtı olmadan da çözdük. Yani dolmuş dönüşümü az bir şey miydi? Kararını aldık, taraflar buna rıza gösterdiler. Şimdi Akçaabat’ı çözüyoruz. Akçaabat dolmuşlarının dönüşümü söz konusu. Bakın servis araçlarını çözdük onlarla da oturup konuşarak. Bütün bunları böyle “Ben büyükşehir belediyesiyim kardeşim aldım kararı bitti” mantığıyla yapmıyoruz. Bu taraflarla defalarca bir araya geliyoruz. işte daire başkanı, genel sekreter yardımcısı, genel sekreter ve nihayetinde ben. Aşama aşama bütün boyutlarıyla meseleleri konuşup, gerçekten ortak bir çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Uygulanabilir olmasını istiyoruz çünkü geçmişte de burada kararlar alındı ama bir kısmı uygulanamadı. Eğer tarafları bu karara katamazsanız uygulamada zorluk yaşasınız. Şimdi dolmuş dönüşümü bitmiştir bu şehirde, bunu gereği yapılacak sadece ama pandeminin birkaç ay bunu ertelediğini söylemem lazım.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber