Zorluoğlu Yalıncak plajı açıklaması: Halka ait olan...

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu'ndan Yalıncak plajı açıklaması geldi.

Zorluoğlu Yalıncak plajı açıklaması: Halka ait olan...

Trabzon Büyükşehir belediyesi Mayıs ayı meclis toplantıları başladı.

Toplantı öncesinde bilgilendirme yapan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu hem Yalıncak plajı eleştirilerine yanıt verdi hem de "Halka ait olanı halka iade etmeye devam edeceğiz " dedi.

Zorluoğlu " Yalıncak Plajı son sürat devam ediyor. Hedefimiz haziran sonu tamamlanması. Kamuoyunda bazı eleştiriler oldu.
Yalıncakta yapılacak çalışma bir plaj düzenlemesinin ötesindedir. Sahil düzenlemesidir. Sadece insanların denize gireceği bir alan değil. Tam anlamıyla sahil düzenlemesidir. Ganita projesinin küçük bir versiyonu. Soyunma kabinleri ile alakalı olarak projesinde olan şekliyle devam ediyor.
Orada daha yapım aşamasında nem vesaire dikkat alınarak, daha tuğla aşaması9nda burası betonlaşıyor eleştirisini doğru bulmuyorum. Son hali ortaya çıktığında hep beraber gidip çevreye ve doğaya ne kadar hassa olduğumuzu inşallah hep birlikte görürüz. Sosyal medya paylaşılan resimlerin yerinde şimdi ahşap kaplamalı kabinler yükseliyor. Geri kalan yeşil alanlar ve yürüyüş yolları ortaya çıktıkça yapılan projenin Trabzon için nasıl bir anlam ifade ettiğini hep beraber göreceksiniz.
Bu bir mücadele. Projeden önce orada neler olduğunu herkesin bilmesi lazım. Orada vatandaşa ait olan sahili işgal edenlerden kurtarıp vatandaşa iade ediyoruz.
Orası kullanılmıyordu. Küçük kısmı vatandaş geri kalanı da işletmeler kullanıyordu. Burada söylüyorum. Halka ait yerler halka iade edilmeye devam edilecek. inşallah orası vatandaşımıza uzun yıllar hizmet edecektir. Oradaki toplam alan 21 dönümdür. Toplan kapalı alan ise sadece 429 Metrekare’dir. 5 dönüm sadece yeşil alan vardı. Toplam alanın 6’da 1’i yeşil alan vardır. 27 dönüm kumsal var. 250’ye yakın da araç için ayrılmış.
Survivor parkı ve bisiklet yolu gibi daha önce açıkladığımız projeler var." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber