Zorluoğlu Sümela'da açıkladı: Dolmuşçular eğitimden geçecek

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Sümela Manastırı’na giderek incelemelerde bulundu.

Zorluoğlu çalışmalarla ilgili son durumla ilgili bilgiler paylaştı. Zorluoğlu bölgede kurulan TRAPARK alanında açıklamalarda bulunarak Vali Ustaoğlu’na bilgi verdi.

Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı;

Buradan yerli yabancı turistler ziyaretçiler minibüslerle birlikte yukarıya Sümela Manastırı’na götürülecek. Sonra tekrar buraya getirilecek buradan da araçlarına binerek rahatlıkla yolcuklarına devam edebilecekler. Burada yıllardır devam eden trafik keşmekeşliği, sağda solda park eden araçlar sebebiyle ziyaretçilerin konforunu bozan görüntüler ortadan böylelikle kaldırılacak.

DOLMUŞ ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM

Buradaki şoför arkadaşlarımızı eğitime alacağız. Trabzon Üniversitesi ile bir anlaşma yaptık. Önce buradaki arkadaşlarımızdan başlayacağız sonra şehirdeki tüm dolmuşçu arkadaşlarımızı da alacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon Üniversitesi ile ortak bir çalışma kapsamında eğitime tabi tutacağız. Asgari nezaket kuralları, turiste nasıl davranılacak, bölgeyle ilgili tarihi genel bilgiler, adabı muaşeret kuralları konusunda eksiklikler varsa tamamlayacaklar. Eksiği olmayan arkadaşlarımızın zaten ihtiyacı olmayacak. Bu eğitimi alan arkadaşlarımız sertifika alacak. Sertifikası olan arkadaşlarımız bu araçları kullanacak. Çünkü bu seneden itibaren burada taşımada sorumlu Büyükşehir Belediyesi olacak. Bizim adımıza arkadaşlarımız bu taşımayı yapacaklar bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcisi gibi çalışacaklar, bizim kurallarımıza göre hareket edecekler.

Hediyelik eşya, büfe vb buraya gelen insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanların kurulumları tamamlanacak. Aydınlatma, kamera sistemi her şeyi olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından burası işletilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber