Zorluoğlu'ndan İstiklal Marşı mesajı

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. yılı nedeniyle mesaj yayınladı.

Zorluoğlu'ndan İstiklal Marşı mesajı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Zorluoğlu, “Gururun 101’inci yılında, ‘Vatan Şairimiz’ Mehmet Akif Ersoy ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmesinin 101’inci yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “İstiklal Marşımız, milletimizin inancının, azminin ve imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, mısralara dökülmüş halidir. ‘Vatan Şairimiz’ Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile yüce Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini ve eşsiz kahramanlık ruhunu en güzel şekilde dile getirerek ölümsüzleştirmiştir. Emsalsiz kahramanlık destanımız; vatan toprağını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan ecdadımıza, tüm zorluklara rağmen azim ve kararlılıkla kutsallarını koruma bilinci aşılamış, milletimizin topyekûn kazandığı zaferin adeta reçetesi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, üstadın ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına yürekten âmin diyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler