Zorluoğlu'ndan hidrofor açıklaması: Bu büyük projeden nemalanmaya çalışıyorsunuz!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, tartışılan hidrofor konusuyla ilgili açıklama yaptı

Zorluoğlu'ndan hidrofor açıklaması: Bu büyük projeden nemalanmaya çalışıyorsunuz!

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantılarında TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da sunum yaptı. 

Son zamanlarda gündemi meşgul eden Hidrofor konusunda da açıklama yapan Tekataş “Altyapı çalışmaları sonrasında Hidrofor takması gereken 40 adet binayı teker teker gezdik ancak bu binaların 7’sinde de yapı kullanma belgesi olmadığını gördük. Burada sıkıntı hidrofor mu, yapı kullanma belgesi olmaması mı? Bunun değerlendirmesini de size bırakıyorum. "dedi. Tekataş ayrıca çalışmalarla ilgili de konuşarak  "Yeni yapılan hidrolik modeliyle çözülen bu projede biz şehrin tamamına veye birkaç mahallenin suyunu kesmek zorunda kalmıyoruz. Sadece arıza olan mahallenin suyunu keseceğiz. Biz o boruda suyun ne kadardır olduğunu ve klor oranını ölçebileceğiz. 96 adet basınç kırıcı vana takılacak.  Bin 312 yangın hidrant imalatı yapacağız. 47 adet izole ölçüm bölgesi oluşturacağız. Bu bölgelerin her birini ayrı ayrı yöneyteceğiz. Bu projenin amacı Ortahisar halkına uzun yıllar temiz su temnin etmektir. Bizim dışımızda yapılan denetimde 2019 yılında suyun yüzde 65 olduğunu gördük.  Bunun örneğini Haluk Ulusoy Tesislerinde gördük. 1 yerde değil 3 yerde arıza varmış. Buraların onarımını yaptık. Son 3 yılın arıza ortalaması yıllık 19 bin 606. Bunların önüne geçmiş olacağız. Yüksek basınçtan kaynaklanan arızaların önüne geçilecek. Biz yeni hatlara su vermeye başlayınca bazı binalardan şikayet gelmeye başladı. Yüksek basınç gelince makinaların zarar gördüğünü gördük. Burada basınç kırıcı vana taktıklarını ve bu şekilde önüne geçtiklerini gördük. "şeklinde konuştu.

Tekataş’tan sonra söz alan Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu “Vatandaşın gündeminde hidrofor diye bir konu yok. Suni bir gündem oluşturuluyor ve kasıtlı olarak yapılıyor. Bu büyük projeden nemalanmaya çalışıyorsunuz. Ama nemalanamayacaksınız. Kamuoyunun böyle bir gündemi yok. Bu hidrofor meselesi algı oluşturmaya yönelik bir operasyondur. İçerden ve dışardan alet olmamalarını istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber