Zorluoğlu'ndan dolmuş esnafına uyarı: Sakın vazgeçiririz diye düşünmesinler...

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu’ndan dolmuş dönüşümü açıklaması geldi.

Zorluoğlu'ndan dolmuş esnafına uyarı: Sakın vazgeçiririz diye düşünmesinler...

Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61TV’de katıldığı canlı yayında dolmuş modernizasyonu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu son tarihin 1 Ocak 2021 olduğunu belirterek “Dolmuşçulara tavsiye ediyorum 3 ay içinde onlarda dönüşüme katılsın. Lütfen sıkıntıya sokmasınlar kendilerini.” İfadelerini kullandı.

Zorluoğlu açıklamasında şöyle konuştu;

Ortahisar ayrı Akçaabat ayrı. Ortahisar bitti. 689 dolmuş var. 350 tanesi dönüştü. Yarıyı geçtik. 50 tane daha hazır sisteme girmek üzere. Ben Şoförler Cemiyeti Başkanı’mızla son görüşmemde "1 ocak 2022'ye kadar minibüslerimizin dönüşmesini istiyoruz" dedim. Her gün 3-5 tane sisteme giriyor. Dolmuşçulara şiddetle tavsiye ediyorum 3 ay içinde onlarda dönüşüme katılsın. Lütfen sıkıntıya sokmasınlar kendilerini. Bizim bu işlerde ne kadar ciddi olduğumuzu şehir biliyor. "Biz esnafız, toplanırız, gösteri yaparız, numayiş yaparız, vazgeçiririz" diye sakın düşünmesinler. Benim ömrüm numayişlerle geçti. Net söylüyoruz, son tarih 1 Ocak 2022. Kendilerini sıkıntıya sokmasınlar bizim alternatifimiz hazır. Biz şu ana kadar Şoförler Cemiyeti Başkanı Sayın Usta’yla hep belediyeden vererek çözdük. Sayın Usta’ya da teşekkür ediyorum. Çok iyi bir iş birliği ile çalıştı. Akçaabat biraz daha farklı. 590 tane minibüs var 290 tanesi faal. Bunlarda otobüs olmak istediler. Böyle bir süreç başlattık. Bir model kurduk yüzde 50+1 kuralıyla otobüs sistemine geçeceğiz. “

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber