Zorluoğlu heyelan bölgesinde incelemeler yaptı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu heyelan bölgesinde incelemeler yaptı.

Zorluoğlu heyelan bölgesinde incelemeler yaptı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Of ve Hayrat ilçelerinde meydana gelen heyelanların ardından bölge sakinlerini yalnız bırakmıyor. Heyelan mağdurlarının sıkıntılarını yerinde görmeye özen gösteren Başkan Zorluoğlu, bugün Hayrat ilçesini ziyaret ederek hasar tespit çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulundu.  
 
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, heyelanların etkilerini en aza indirmek adına ilk günden itibaren gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki gelişmeleri anbean yakından takip eden Başkan Zorluoğlu, bugün ekibiyle tam kadro halinde Hayrat ilçesine giderek heyelandan etkilenen Yarlı, Köyceğiz, Fatih, Yırca ve Onur mahallelerinde vatandaşların sıkıntılarını dinledi. 


 
ALLAH BETERİNDEN MUHAFAZA EYLESİN
İncelemelerinin ardından vatandaşlarla görüşen ve onlara çalışmalarla ilgi bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Of ve Hayrat ilçelerimizde meydana gelen heyelanlar sonrası bölgedeki çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren adeta seferberlik ilan ettik. Ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeden, üstün bir gayretle heyelanın etkilerini gidermeye çalışıyor. Allah beterinden muhafaza eylesin. Mevla’m bu tür afetlerden memleketimizi, milletimizi korusun. Bize düşen görev, hasar meydana gelen yerlerde süratle vaziyet alıp; yollar, içme suyu şebekeleri, sanat yapıları ve duvarları yapabilmek. Bunu da bir program dahilinde, imkanlar ölçüsünde en kısa sürede yapacağız. İlk gün Sayın İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızla Hayrat’a geldik. Sağ olsun onlar da devletimizin imkanlarını seferber ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da konuyla bizzat yakından ilgileniyor. İnşallah makul bir sürede tüm bu sıkıntıları aşarız” şeklinde konuştu.  


 
HAYRAT BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Başkan Zorluoğlu, daha sonra Hayrat Belediyesini ziyaret ederek, bağımsız olarak seçilen ve bir süre önce yeniden AK Parti’ye katılan Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ile görüştü. Nuhoğlu’na “Yuvanıza tekrar hoş geldiniz” diyen Başkan Zorluoğlu, ilçe belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlar ölçüsünde Hayrat’a hizmet edeceklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Heyelanlarda tek isteğimiz can kaybı olmaması. Son heyelanda bir vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Dolayısıyla ölüm olmadığı zaman geri kalan her şey devletimizin imkanları ile mutlaka yapılır. Sayın Bakanlarımız, bizler ve ilçe belediye başkanımız güçlerimizi birleştiriyoruz. Şu ana kadar daha çok yolları açtık, temizledik ve tespitlerde bulunduk. Şimdi en acilinden başlayarak süratle sıkıntıları gidereceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.


 
ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİLER
Başkan Zorluoğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyan Hayrat ilçesi sakinleri ise, “Sıkıntılarımızın giderilmesi noktasında devletimize ve Başkanımız Zorluoğlu’na güveniyoruz. Heyelanın meydana geldiği andan itibaren bizlere gösterdiği yakın ilgi nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.


 
İTFAİYE PERSONELİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Hayrat Grup Amirliği’ni ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İtfaiye personeli ile bir süre sohbet eden Başkan Zorluoğlu, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber