Ziver Kahraman'dan AR-GE Çağrısı

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Türkiye fındık üretiminin yüzde 30'unu üreten ve fındığın başkenti özelliğini taşıyan Ordu'da firmaların bir marka ortaya çıkarmak için AR-GE'ye önem vermesi gerektiğini belirtti. Ordu Ticaret Borsası tarafında

Ziver Kahraman'dan AR-GE Çağrısı

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Türkiye fındık üretiminin yüzde 30'unu üreten ve fındığın başkenti özelliğini taşıyan Ordu'da firmaların bir marka ortaya çıkarmak için AR-GE'ye önem vermesi gerektiğini belirtti.

Ordu Ticaret Borsası tarafından oluşturulan, DOKA tarafından desteklenen "Ordu'da Gıda İmalatı Sektöründe AR-GE Eğitimi" konulu projenin eğitim seminerleri başladı. 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin başlaması sebebiyle bir konuşma yapan Borsa Başkanı Ziver Kahraman, dünyanın hızla değiştiğini, bu değişim artık akıl gücüyle anlam kazandığına dikkat çekti.

Aklın birer çıktısı olan projelerin AR-GE ve ÜR-GE odaklı olması halinde ekonomiye direkt katkısı olduğunu vurgulayan Kahraman, böylelikle orta ve uzun vadede ekonomik büyüme ve kalkınmayı tesis edileceğini belirtti.

Türkiye fındık üretiminin yaklaşık yüzde 30'unu tek başına sağlayan, yılda 170 ile 210 bin ton kabuklu fındık üreten ve üretim potansiyeli ve realitesi yönünden fındığın başkenti olan Ordu'da fındık sektörünün AR-GE'ye önem vermesi gerektiğini ifade eden Kahraman, şöyle konuştu: "Bizde işletmelerin ömrü ürettikleriyle değil de, işletmeyi kuran ya da işleten aile efradının ömrüyle sınırlıdır. Sorarım size, bu gün bir dünya markası haline gelmiş olan "Coca Cola" ya da "Ford'un patronları, bu markaları oluşturan ilk yatırımcıların, işletme sahiplerinin çocukları ya da torunları mıdır? Elbette hayır. Ortada bir marka vardır ve o markaya dair sürekli bir AR-GE ve ÜR-GE süreci vardır. Dolayısıyla firmalarımızın eğitime, AR-GE ve ÜR-GE'ye daha fazla kaynak ve zaman ayrılması gerekir."

Ziver Kahraman'dan AR-GE Çağrısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber