Yusuf Altuntaş: “Sahipsiz şehir sahipsiz turizm”

Doğu Karadeniz Turizm Yöneticileri Derneği Başkanı Yusuf Altuntaş açıklamalarda bulundu.

Yusuf Altuntaş: “Sahipsiz şehir sahipsiz turizm”

Doğu Karadeniz Turizm Yöneticileri Derneği Başkanı Yusuf Altuntaş, “bu şehirde turizmin kalkınması için bu güne kadar kendi cebinden milyonlarca lira harcayan gerçek esnafımıza haksızlık yapıldığını üzüntüyle izlemekteyiz” dedi.

Altuntaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Sahipsiz Şehir ve Sahipsiz Turizm!!! 

Trabzon Turizm Acentaları ve otellerin bazıları kendi imkanları ile yıllardır yurt dışında fuarlara katılarak ve sürekli müşteri kitlelerini geliştirerek, Doğu Karadeniz bölgesine yabancı misafirlerin gelişini sağlayarak adeta tek başlarına kimselerin yapamadığı fedakarlıkla ülkenin milli gelirine katkı sağlamışlardır ve sağlamaya da devam edeceklerdir. Trabzon’da bacasız sanayi turizm, söz konusu olunca işi bilmeyenler turizmci olmuş, söz sahibi olmak için flaşların önünde, makamlarda istişareler yapıldığı üzüntüyle izlenmektedir. Turizm bir sevdadır, heyecandır. Bunu en iyi yıllardır yaşayanlar bilir. Az önce dediğim gibi konu ile ilgisi olmayanlar, son iki senedir ekmek peynir gibi acente açanlar bu konuda çok şey bildiklerini sansalar da aslında hiçbir şey bildikleri yok. Asıl önemlisi bunları muhatap kabul eden şehrin akil insan diye tanımladığımız bürokratların dinlemesi ve bunlarla istişare yapmalarını üzüntüyle izlemekteyiz. Onlarca eleman kadrosuyla yıllardır maaş verip turizme kazanç getiren, turizmin buralara kadar gelmesinde en büyük emeği olan gerçek kişiler, acente ve otellerin hiçe sayılması çok üzücü bir durumdur. Valilik bünyesinde kurulan Barcelona modeli turizm kurulunda maaşlı elemanlar oluyor ama maalesef biz bu kuruldan bu gündemlerden haberimiz yok. Vekaleten bir turizm Müdürü var ama siyasi olarak 2 yıllık acente işi ile hayatında hiç yabancı ülkede turizm tanıtımına katılmamış, yurt dışında turistlerle ilgili bir bilgi sahibi olmayan kişi ve kişilerin turizm Müdürü olmak için uğraş verdiklerini duydukça bu şehirde turizmin kalkınması için bu güne kadar kendi cebinden milyonlarca lira harcayan gerçek esnafımıza haksızlık yapıldığını üzüntüyle izlemekteyiz. Turizm ile yeni tanışan ve tanışmak isteyenlere sözüm; Turizmden ticaretinizi yapın işi öğrenin ama turizmle ilgili karar mekanizmasında olabilmek için yıllarınızın geçmesi ve bu işi tamamen öğrenmeniz gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber