Yunanistan'daki kriz kruvaziyer turizmini vurdu!

Yunanistan'daki ekonomik kriz kruvaziyer turizmine de darbe vurdu. Komşuda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Trabzon'a bu yıl kruvaziyer turizmi kapsamında gelmesi planlanan 40 kruvaziyer gemiden ancak yarısı Trabzon'a gelebilecek.Konuyla ilgili bilgi veren

Yunanistan'daki kriz kruvaziyer turizmini vurdu!

Yunanistan'daki ekonomik kriz kruvaziyer turizmine de darbe vurdu. Komşuda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Trabzon'a bu yıl kruvaziyer turizmi kapsamında gelmesi planlanan 40 kruvaziyer gemiden ancak yarısı Trabzon'a gelebilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Limanı İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Yunanistan’daki ekonomik krizin Trabzon için hayati önemi olan kruvaziyer turizmine büyük sekte uğrattığını söyledi.

20150701aw465682_01.jpgKruvaziyer gemilerin kalkış noktalarının genellikle Yunan Limanları olduğunu hatırlatan Müdür Ermiş, “Kruvaziyer gemilerin planlaması günlük itibariyle yapılmıyor, yıllar itibariyle planlanıyor. Kruvaziyer gemilerinin başlangıç noktaları İtalya ve özellikle Yunanistan’ın Atina Limanı'dır, Pire Limanı’dır. Dolayısıyla Yunanistan’da sıkça grevler olması buradaki limanlarda organizasyonlarda yapılan aksamalardan ötürü bu yıl Karadeniz’e çıkacak kruvaziyer gemilerde önemli bir düşüş var. Tabi ki bu düşüşler içerisinde Trabzon’a gelecek kruvaziyer gemilerinde önemli bir azalma söz konusu. Geçen yıl limanımıza gelen 40 civarındaki kruvaziyer gemisi bu yıl 19’a indi. Yani Yunanistan’daki ekonomik kriz kruvaziyer gemilerinin seyahatlerini önemli oranda etkilemiş oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler