Yönetmelik kabul edildi! Artık Trabzon’da herkes dolmuş kullanamayacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarına devam edildi.

Yönetmelik kabul edildi! Artık Trabzon’da herkes dolmuş kullanamayacak

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantılarında, dolmuş modernizasyonu ile alakalı önemli kararlar alındı. Dolmuş, taksi ve servislerin uyması gereken kuralların olduğu yönetmelikte en dikkat çeken madde ise eğitim oldu.

Kabul edilen yönetmelik sonrası Dolmuş, servis ve taksi şoförlüğü yapacakların belirlenen süreç içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen eğitim programından sertifika alması gerekiyor. Sertifika almayanlar ise bir müddet sonra bu araçları kullanamayacak.

Zorluoğlu yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızı konforlu şekilde evlerine, iş yerlerine ulaştırmakla mükellefiz. Bu manada ticari anlamda asla bakmayız ama verimlilik alanında hat modernizasyonu ve optimizasyonu yapıyoruz. Ortahisar’daki dolmuş modernizasyonunu açıkladığımızda, bu modernizasyonun kıymetli kısmının bundan sonraki süreçte çıkaracağımız yönetmelik çerçevesinde ortaya koyacağımız yeni sistem olduğunu vurgulamıştık. Yani zihniyet, yönetim anlayışı değişikliği getirmeye çalışıyoruz. Bir sistem oluşturuluyor ve Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da ilk kez olmak üzere, dolmuşlar, taksiler ve servis araçları ile ilgili olarak inisiyatif alıyor” şeklinde konuştu.  
 
ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM
Kurulan yapı ile bir taraftan standartları koyarken diğer taraftan da bu standartları denetleyebilir imkana kavuştuklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Yani bir minibüste, dolmuşta, takside olması gereken minimum standartları yönetmelikte düzenliyoruz ve bu standartlara uyum noktasında yapılması gerekenleri belirtiyoruz. Yapacağımız denetimlerle de bu standartlara uymayan ticari araçlara uygulayacağımız müeyyideleri de yönetmeliğe koyuyoruz. En önemli değişiklik de eğitim noktasında. Önceliğimiz eğitim. Yani tüm şoför esnafımıza dönük bir sertifikasyon programını bu yönetmeliğe koyduk. Tüm şoförlerin Büyükşehir Belediyesinden bir sertifika almaları gerekiyor. Bu sertifikayı almayanların bir süre sonrasında araçları sürme imkanı olmayacak. Dolayısıyla bu yönetmelikle, dolmuşlarda her gün şoför değişikliği gibi bir dönem sona ermiştir. O işi yapabilecek vasıflarda kardeşlerimizin o hizmeti vermesini sağlamak durumundayız. Bu yönetmelik titiz bir çalışma neticesinde hazırlanmıştır. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler