Yomralı öğrencilerden anlamlı davranış!

Trabzon’un Yomra ilçesinde öğrenciler biriktirdikleri paraları Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışladılar.

Yomralı öğrencilerden anlamlı davranış!

Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan Merkez İlkokulu anlamlı bir projeye imza attı. İngilizce Öğretmeni Dilek Karslı'nın yürüttüğü eTwinning Projesi "Geleceğim Kumbaramda (My Future Is In My Moneybox)" kapsamında 3/A Sınıfı öğrencileri ve velileri Trabzon Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret ettiler.

Altı Türk altı da yabancı ortaklı uluslar arası bir proje olan Geleceğim Kumbaramda; çocuklara elektriği, suyu, yiyecekleri, parayı, vs. sahip oldukları her şeyi tasarruflu kullanmanın ne kadar güzel sonuçları olacağını göstermeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda sınıf içerisine koyulan kumbara ile çocuklar harçlıklarından kalan küçük paralarla abur cubur almak yerine birikim yaptılar. Böylece hem sağlıklı beslenirken hem de biriktirilen parayı bağışlayarak sevgi ve merhamet değerini daha iyi kavramış oldular.

Kısa zamanda biriktirilen paranın yeterli olmayacağını düşünen öğretmen ve veliler güzel bir kermes yaparak projeye katkıda bulundular. Ayrıca öğrenciler ve veliler yapılan bu ziyarette hikaye kitapları da hediye ettiler.

Projede emeği geçen Yomra Merkez ilkokulu Müdürü Ayhan Yıldırım'a, İngilizce Öğretmeni Dilek Karslı'ya,3/A Sınıf Öğretmeni Neriman Yazıcı Er’e, öğrencilerine ve velilerine, proje ortaklarına ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler