Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık: İlçenin inşaat algısını yıkmaya çalıştık

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık: İlçenin inşaat algısını yıkmaya çalıştık

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamalarda bulundu.

Başkan bıyık'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Artırılması veya büyütülmesi gerekiyor"
"Anıt Park bitmişti zaten. Ekrem Başkan geldiğinde açılışını yapmıştı. Şampiyonluk Anıtı ile alakalı çalışma var. 10-15 güne kadar Şampiyonluk Anıtı'nı açmış oluruz. 322 bin metrekare alan orası. 110 senelik tarihe sahip. Serender aldık oraya diktik. Yaklaşık 3 sürmüş yapımı. Orada bir tarih yaşasın diye koyduk. Vatandaş kullanmaya başlayınca bazı eksiklikler çıkabiliyor. Çıktıkca tamamlıyoruz. Hafta sonları bin kişi kullanıyor. Bugüne kadar çayı ücretsiz verdik. Önümüzdeki haftadan itibaren ücretli vereceğiz. 22 bin metrekare parkın vatandaşa yetmediğini gördük. Bunun artırılması veya büyütülmesi gerekiyor."

"Emniyete gerek duyan bir sıkıntı duymadık"
"Türkiye’deki Araplar biraz daha eğitimli, kültürlü. Katardan veya Suudi Arabistan’dan gelen asker, doktor gibi insanlar. Bizi rahatsız edecek bir durum yok. Sadece tek sıkıntı toplumsal temizliğe pek önem vermiyorlar. Kültürleri o. Emniyete gerek duyan bir sıkıntıyı duymadık. Yomra’daki Araplar farklı. Para harcamaya geliyorlar Türkiye’ye bizim bir sıkıntımız yok. Ruhsatsız apartlarda bize yansıyan şikâyetlerde gerekeni yapıyoruz. Teker teker denetim yapmadık. 2 yıldır turizm sezonunun açılmasını bekliyordu insanlar. Biraz bekleyeceğiz sonra da gerekeni yapacağız."

Dünya Ticaret Merkezi’nde son durum
"Gidip projelerini yenileyip belediyeye ruhsat başvurusu yapacaklar biz de gidip mührü sökeceğiz. Dünya ticaret merkezinin yönetimi ile sorun yaşıyorlar. Onu çözecekler. Belediye ile alakalalı bir durum var ama Dünya Ticaret Merkezine olan kirayı ödememişler. Belirlenen sürede tamamlamamışlar. Boyası sıvası yapılmamış karkas bir binadır orası. Trabzon’da bir yatırımcıya gösterilmeyen istisna gösterilmiştir. Buna rağmen buradaki siyasi ve ticarilerin iyi niyetini ciddi manada suiistimal var. 2 yıl önce yapılabilseydi daha kolay çözülürdü. Ruhsat işini halletmedikçe o mühür çözülmez. Keşke bitirilse bir farklılık olur. Orası devletin. Kişi yatırım yapacak diye orayı peşkeş çekecek değiliz. Bugüne kadar bize net bir şey söylenmedi. Ekonomik durumum kötü diyebilir."

"Yomra’daki yatırımın onun şirketindeki yatırımın yüzde 3’ü geçtiğini düşünmüyorum. O kadar büyük bir yapı. Bana müsaade edin bitireyim demedi. Bu adamı kim getirmiş şehre? Adam kim biz kimiz bilemiyorum. Elimizde tabi ki yetkiler vardır ama işin bitmesi için çabaladık. Kendisine gösterilen iyi niyeti suiistimal ettiler diye düşünüyorum. Umarım sağlıklı bir yapıya kavuşacağız. Pandemi  dönemi nedeniyle Yomra’daki ruhsat isteklerinde azalma var. Benim dönemimde 50 dairelikten fazla ruhsatları 2 tane oldu. Kendiliğinden azaldı zaten. Yomra’da ruhsat alacak kişilere karşı bir duruşum var. Temiz müteahhit olacak. İşini yarım bırakan müteahhitlere ruhsat vermeyeceğim dedim. Bu tarz müteahhitler kendileri gittiler."

Silahlı saldırıda verilen cezalar

Kendisine yapılan silahlı saldırıda sanıklara verilen cezayı yeterli bulup bulmadığı konusunda Bıyık, “Cezaları yeterli bulmamdan öte avukat arkadaşımızın verdiği bilgiye göre savcı bey de cezaları yeterli bulmadığı için itirazda bulunmuş. İnsanlar yanlış anlayabilir ama bizim için önemli olan savcının karara vermiş olduğu itirazdır. İtirazımızda bulunduk. Süreci takip ediyoruz” dedi.

Yomra'da ne kadar Arap turist yaşıyor
Yomra’da yaşayan Arap sayısıyla ilgili Başkan Bıyık, “1500-2000 kişi düzenli şekilde yaşayan Arap turist olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber