Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Haber61'e ziyaret!

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık Haber61'i ziyaret etti. Bıyık, Yomra ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Haber61'e ziyaret!

Haber61 – Haber Servisi - Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Haber61'i ziyaret etti.

Bıyık ziyarette Haber61 İmtiyaz Sahibi Tanju Akıncıoğlu, Genel Müdür Ergun Hardaloğlu, Genel Koordinatör Tuncay Lakot ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı ile sohbet etti.

Yomra İlçesi'nin yaşadığı sorunları anlatan Bıyık, Doğalgaz konusunda ise umutsuz konuştu. Doğalgaz firmasının ilçeyi mağdur ettiğini söyleyerek doğalgaz dağıtımı yapan firmayı eleştirdi. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Haber61'e ziyaret!

İşte öne çıkan sözleri;

1 YILDIR RUHSAT VERMEDİM 

İmarsal anlamda pandemi süreci sebebiyle ruhsat işi tamamen ortadan kalktı. Yaklaşık 1 senedir benim vermiş olduğum ruhsat yok. Başlayanalr da geriden gelen ruhsatlarla geçmişteki ruhsatlarla devam ediyor. Bu nedenle imarsal konularda çok da müdahil olabileceğimiz bir durum yok. 

YOMRA'DA 3 BİN BOŞ DAİRE VAR

Müdahil olsanız bile artık Kaşüstü'ndeki hastaneden sonraki alanda ortaya çıkacak olan imarsal anlamda neler olabileceğine bakarsınız. Şu anda Yomra sınırlarına 2 bin 500, 3 bin civarında boş daire var. Bunların bir kısmı satıldı. Bir kısmı sahibini bekliyor. Bunlar dolacaklar. Ondan sonra yeni inşaatlar başlayacak. 

TRAFO KOYACAK YER ARIYORUZ 

Yomra bu anlamda kaybedecek zamanı kaybetti zaten. Biz daha trafo nereye koyulacak diye tartışıyoruz. Bizim imardaki arkadaşlar 2 gün boyunca 'ya şuraya bir trafo koysak nasıl olur' 'buraya bir trafo koysak' diye çalışıyorlar. Bunlar zamanına çözülerek planlanarak yapılmalıydı. 
Şehirleşirken bu ilçenin elektrik trafolarına ihtiyacı olacak, bu ilçenin bir doğalgaz aktarma istasyonuna ihtiyacı olacak, bu ilçenin bir su aktarma vanasına ihtiyacı olacak, şurada 5 metre şurada 7 metre dememiz lazımdı. Ama maalesef ilçe kaybedecek olduğu zamanı kaybetti. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Haber61'e ziyaret!

HIZLI BÜYÜMENİN BEDELİNİ ÖDÜYOR

Yani kişileri suçlamak noktasında değiliz. Yomra çok hızlı büyümenin bedelini ödüyor. Günde 10 tane inşaata başlanırsa, her taraftan keser sesleri havada uçuşursa, bu kadar hızlı büyüyen bir yapıyı belediyenin de kontrolü alt yapısının da kontrolü zor. Biz Yomra'da önce inşaatları yaptık sonra kanalizasyonları yaptık. 

DOĞALGAZ HEDEFLENENİN YÜZDE 70 GERİSİNDE

Biz 2020 yılında Yomra'da doğalgaz yakacağız diye bekliyorduk. Doğalgaz firmasıyla yaptığımız görüşmelerde öyle biliyorduk. Ancak gelişen süreç bizim hedeflediğimizin yüzde 70 gerisinden gidiliyor. Kaşüstü'nde bu sene doğalgaz yanabilir belki de yanmayabilir. O bile muallakta. 

GAZ HATLARI DAHA TAMAMLANMADI

Gazı Kaşüstü merkeze getiren hatlar daha tamamlanmış değil. Kaşüstü merkezdeki hatlar tamamlanmış durumda değil. Yaklaşık 100 binanın önünde kutuları tamamlandı. Gaz gelse onlara kullanma izni verilebilir belki. Burada Yomra'nın kesinlikle doğalgaz firması tarafından mağdur edildiğini düşünüyorum. 

Bunu her fırsatta söyledim, Arsin'de Araklı'da Sürmene'de Of'ta gaz var. Arsin'de yanalı 3 sene, Rize'de yanalı 10, Of'ta yanalı 6 sene, Gümüşhane'de yanalı 7-8 yıl oldu.  Bayburt'ta yanalı 7-8 yıl oldu. Ben Bayburt'taki abone sayısını garanti ediyorum. Bayburt'a giden gaz firması neden Yomra'ya gelmemiştir.

ÖNCE GAZ YOMRA'YA VERİLMELİYDİ

Devletin çok büyük kaybı var bu noktada. Pandemi hastanesi olarak kullanılan hastane Kaşüstü'nde adliye Kaşüstü'nde. 1 tane 5 yıldızlı, 2 tane 4 yıldızlı, 3 tane 3 yıldızlı otelimiz var. 2000 bin öğrencinin konakladığı KHK yurtları var. Alışveriş merkezi var. Bu kadar özel sektörün ve kamu binalarının olduğu bir yerde nasıl doğalgazı önceden getirmezsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler