Yeşilay yöneticileri Trabzon'da

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay Genel Merkezi'nden Genel Sekreter Osman Baturhan Dursun, Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Kalyoncu ve Teşkilatlanma Birim Yöneticisi Egemen Akyüz'ü ağırladı.

Yeşilay yöneticileri Trabzon'da

Genel Merkezden misafirleri ile yönetim kurulu toplantısı yapan Boz, Trabzon'da gerçekleştirmeye planladıkları projelerle alakalı istişarelerde bulundular. Boz, Trabzon'a Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile Yeşilay Türkiye Rehabilitasyon Modeli'ni Trabzon'da kurmak için fikir alışverişinde bulundular. Boz, "Bağımlılıkla mücadelede bütüncül bir bakış açısı ile her alanında etkin faaliyetler yürüten Yeşilay, yeni ve çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. "Türkiye Rehabilitasyon Modeli" projesi ile kurulacak olan madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezlerinin hizmet sunumu, akreditasyonu ve denetimi için bir model geliştirilecek ve çalışma sonucunda Türkiye'ye uygun bir rehabilitasyon sistemi ve merkezi geliştirilmiş olacak. Tütün, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığının insana ve topluma verdiği zararlarla mücadele eden, önleyici ve koruyucu çalışmaların yanı sıra rehabilitasyon çalışmaları da yapan Yeşilay, birçok alanda yenilikçi ve önemli projeler üretmeye devam ediyor. Özellikle uyuşturucu madde bağımlılarının iyileşmesi ve topluma entegrasyonu için mutlaka olması gereken  rehabilitasyon faaliyeti için  "Türkiye Rehabilitasyon Modeli" projesini geliştiren Yeşilay, bu yeni projeyle ülkemizin kültürel ve sosyal koşullarına uygun sürdürülebilir  bir rehabilitasyon modeli geliştirmeyi, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçlerinin birbiriyle bağını güçlendirmeyi ve etkinliğini artırmayı amaçlıyor" dedi. Boz, valilik, belediyeler, STK'lar ve ilgili kurum kuruluşlarla ortak çalışmalar yaparak projelerin Trabzon'da hayata geçirmek için gerekli istişareleri yapacaklarını ifade etti. Boz, ekibi ile birlikte Yeşilay Trabzon Şubesini kurumsal kimliğine kavuşturduktan sonra YEDAM ve rehabilitasyon merkezi ile ilgili çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Yeşilay Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun'da, Boz'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, Yeşilay genel merkezi olarak tüm çalışmalarına katkı vereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber