Yeşilay'dan Trabzon'a yeni spor kulübü müjdesi

Trabzon Yeşilay yetkilileri basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Yeşilay'dan Trabzon'a yeni spor kulübü müjdesi

Haber61 Haber Servisi

Yeşilay Trabzon Koordinatörlüğü yetkilileri, Şube Başkanı Işıl Demir Güner başkanlığında, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantı, Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Yeşilay Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Erdem Şen, Yeşilay yönetim kurulu üyeleri ve Sosyal Hizmet uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Yeşilay’ın kabuk değiştirdiğini ve koordinatörlük olduğunu belirterek sözlerine başlayan, Başkan Işıl Demir Güner, “Yeşilay’ın ilk amacı tütünse şu anda alkol, tütün, kumar bağımlılığını aştık teknoloji ve obeziteye doğru gidiyoruz. Bağımlılık olan her alanda çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı gibi birçok kurumdan destek alıyoruz bu konularda. Büyükşehir Belediyemizle işbirliği protokolümüz var, Ortahisar Belediyemizle işbirliği protokolümüz var, Sağlık Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğümüzle protokollerimiz var. Onlarla destekli çalışıyoruz. Ve Yeşilay bir spor kulübü kuruyor, dolayısıyla Yeşilay Spor Kulübü ile çalışmalara devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yeşilay'dan Trabzon'a yeni spor kulübü müjdesi

Güner'den sözü devralan Köksal Boz ”İnsanlara bağımlılıktan uzak dur derken alternatifler de sunmanız gerekiyor. Şundan uzak dur dediğimizde nasıl yapalım diyen çocuklarımıza bir şey sunmamız lazım. Yeşilay her ilde bir spor kulübü kuruyor. Trabzon’da bunu ilk kuran illerden biriyiz. Başkanımız da belli hatta. Hakan Terzioğlu kulüp başkanımız.” Dedi.

Boz, “Atölyelerimiz de var ama spor bambaşka. İnsanların bir şeylerle uğraşacakları, enerjilerini atacakları bir fırsat spor. Yeşilay insanlara bunu sağlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla hareket ederek bir çalışma yaptılar. Her ilde Yeşilay Spor Kulübü yılsonuna kadar kurulacak. Üniversite olan illerde de faaliyetlerde bulunacaklar.” Diyerek çalışma planlarından bahsetti.

Yeşilay'dan Trabzon'a yeni spor kulübü müjdesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler