Yerli ve Milli sanayi Trabzon'da ele alınacak

MÜSİAD, Trabzon Şube ev sahipliğinde, "Yerli ve Milli Savunma Sanayisi" konulu Genel İdare Kurulu Toplantısı düzenliyor.

Yerli ve Milli sanayi Trabzon'da ele alınacak

İleri teknoloji, kuruluşunda "Yüksek Ahlak, Yüksek Teknoloji" sloganı ile yola çıkan MÜSİAD'ın hedeflerinin başında gelmektedir. Bu bağlamda Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii, hem yüksek teknoloji içeren, hem de ulusal güvenlik açısından stratejik önemi yüksek olan sektörler olarak ön plana çıkmaktadır.

Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii sektörünü diğer sektörlerden ayıran bir diğer konu da bu sektörün, bilim ve teknolojinin en son yeniliklerinden yararlanması, ürünlerin genel olarak en ileri ürün ve üretim teknolojilerinin birer örneği olmasıdır. Dolayısıyla sektör, ülkelerin teknolojik altyapısının gelişimi açısından önemli bir rol oynamaktadır. MÜSİAD olarak hedefimiz, bu sektörleri, yalnızca ulusal güvenlik açısından değil, ulusal ekonomi bakımından da stratejik sektörler haline getirmektir.

Bu bağlamda MÜSİAD, 98. Genel İdare Kurulu Toplantısı'nı (GİK) "Yerli ve Milli Savunma Sanayisi" konu başlığı ile Trabzon'da gerçekleştirecek. 11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde, Genel Başkan Abdurrahman Kaan'ın katılımlarıyla düzenlenecek olan programda, Türkiye'nin savunma sanayisi alanında son yıllarda elde ettiği başarılar ve geleceğe dönük projeleri ele alınacak.

Toplantıya, BMC Power Genel Müdürü Osman Dur, SAHA İstanbul Başkanı Hasan Büyükdede, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi katılacak. Genel İdare Kurulu Toplantısı'nda "Başkanlar Toplantısıyla" eş zamanlı olarak, Yurtiçi Teşkilatlanma Başkanları, Sektör Kurulları Komisyon Başkanları, Üye İlişkileri Komisyon Başkanları ve Gençlik Kurulu Başkanları Toplantıları da gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler