Yerli otomobil için 11 şehir harekete geçti: Trabzon Neyi bekliyor?

Yerli otomobilin kendi şehirlerinde üretilmesi için 11 şehir harekete geçerken Trabzon’dan henüz bir ses çıkmadı.

Yerli otomobil için 11 şehir harekete geçti: Trabzon Neyi bekliyor?

Haber61 – Haber Servisi - Yerli otomobili üretecek beş babayiğit Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Yerli otomobil Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding'in ortak girişimiyle üretilecek.


5 babayiğidin açıklanması sonrasında gözler otomobilin üretileceği yere çevrildi. Bu konuda da bazı iller hemen atağa geçerek yaptıkları açıklamalarla yerli otomobilin kendi şehirlerinde üretilmesi için talip olduklarını açıkladılar.
İlk olarak talip olan il İnegöl ilçesi ile Bursa olurken onun hemen sonrasında Yenişehir ilçesi de talip olduğunu bildirdi. Sonrasında Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Konya, İzmir – Aliağa, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Mardin ve Diyarbakır da yerli otomobilin üretim merkezi olmak için talip olduklarını belirttiler.

TRABZON NEYİ BEKLİYOR?

Yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesi için girişimlere başlayan bu şehirlere yenilerinin ekleneceği aşikârken Trabzon’da henüz bir hareketlilik olmadığı gözleniyor. Trabzon’da yapılacak olan böyle bir yatırımın istihdam başta olmak üzere şehre bütün alanlarda büyük katkısının olacağı bilinen bir gerçek. Yerli otomobilin üretim merkezinin belirlenmeden önce gerekli çalışmaların yapılması ve yerli otomobilin hepsinin olmasa da bazı parçalarının Trabzon’da üretilmesi konusunda girişimlerin başlatılması gerektiğinde herkes hem fikir.

BABAYİĞİT TRABZON AŞIĞI

Yerli otomobilin Trabzon’a gelmesi için bütün kesimlerin desteğine ihtiyaç olduğu ortada. Projeyi gerçekleştirecek olan 5 firma arasında bulunan Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun Trabzon’da yaşamış ve Trabzon sevdalısı bir işadamı olması da avantaj olarak görülebilir. Bu fırsatın kaçırılmaması için Trabzon’un bütün dinamikleri ile bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. 

Haber: Emrah Paça
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber