Yeni dev adamlar için Trabzon’a 160 pota

Ülke genelinde başlatılan ‘10 Pota Projesi’ kapsamında Trabzon’daki potalar hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca ülke genelinde başlatılan 10 Bin Pota Projesinde sona yaklaşılıyor. Ülkenin dört bir yanında, şehir merkezlerinden ilçelere, beldelerden köylere ve mahalle aralarına kadar belirlenecek uygun alanlara 10 bin pota yerleştirilecek, herkesin rahatça sporla buluşması sağlanacak.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, “Basketbolda yeni dev adamlar yetiştirmek için 10 bin pota kurma projesi başlattık” diye anlattığı proje kapsamında Trabzon’da 160 pota yapılıyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 60, Büyükşehir Belediyesi ise 100 pota yaptırırken, kısa sürede tamamlanacak olan potalar belirlenecek yerlere dağıtılacak.

Yeni dev adamlar için Trabzon’a 160 pota

Sporun tabana yayılması için yapılan bu projelerin artarak devam edeceğini kaydeden İl Müdürü Birdal Öztürk, şunları söyledi:

“Bakanlığımızın hem sporculara, hem de spora gönlü olan, yeteneği ola herkese ulaşmak amacıyla başlattığı 10 Bin Pota Projesi kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Müdürlüğümüzün atölyelerinde toplam 160 pota yaptırıyoruz. Bu hamle, hem sporcuların işlerini kolaylaştıracak, gençlerin bilgisayar ve telefon başından kalkmalarını, her türlü bağımlılıktan uzaklaşmalarını, çocuklarımızın daha da aktifleşmesini, büyüklerin de hareketsiz yaşamdan uzaklaşmalarına da vesile olacak.”

İl Müdürü Öztürk, “Pandemi nedeniyle fiziksel ve zihinsel anlamda zor günler yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın açıkladığı kademeli normalleşme kapsamında insanlarımızı sporla buluşturmak için her anlamda hazırız. Bazı branşlarda çalışmalar başladı, bazı tesislerimiz kısa sürede hizmete açılacak. İnsanlarımızı sporla buluşturmak için yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

Yeni dev adamlar için Trabzon’a 160 pota

Yeni dev adamlar için Trabzon’a 160 pota

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler