Yeni belediye binası için kredi mi kullanılacak?

O yetki başkana verildi

Yeni belediye binası için kredi mi kullanılacak?

Haber61/Haber Servisi

Ortahisar Belediyesi’nin Pazarkapı’da inşaatı süren belediye hizmet binası projesiyle ilgili kredi kullanımı için başkan Ahmet Metin Genç’e yetki verilmesi talep edildi. Meclise sunulan önerge sonrası başkana kredi kullanımı yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili sorulan sorulara ve önergeye açıklık getiren Ortahisar Belediye Başkan vekili Erdoğan Beder şunları söyledi; 

Belediye binamızı yaptığımız alan 25 dönüm. TOKİ’den satın aldığımız bir kısmında belediye hizmet binası ve kaymakamalık geri kalanda ticaret ve konut alanları olacak. İhaleyi yapmıştık belediye binasında kullanılmak üzere 20 milyon iller bankasından kredi kulanmasına karar verdik. Zaten 39 milyon projenin maliyeti olacak. Ticaret alanlardan gelecek kazançla geri kalanını yapmayı düşündük.  Kamulaştırmalardan kaynaklanan gecikmeler oldu. Aksikilik olmasın diye kredi kullanalım düşüncemiz oldu. Eğer ticari alanlardan satılacak alanlardan istediğimizi alırsak ilk etapta kullanmak istediğimiz 5 milyonluk kredi almayacağız. Bu da bu ay sonu belli olacak.  İhtiyaten 5 milyon talep ettik.”

Önerge oylamaya sunuldu ve kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber