"Yavuz Selim, Avni Aker'den kıymetli değil!"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman'dan Yavuz Selim sözleri

"Yavuz Selim, Avni Aker'den kıymetli değil!"

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi oturumları devam ederken Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Yavuz Selim Stadı hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı

Yavuz Selim Stadı'nın Avni Aker'den daha kıymetli olmadığını savunan Ataman , amatör futbolun sorununun sadece bu olduğu algısı oluşturulduğunu belirtti.

Ataman şöyle konuştu;

Ortahisar İlçemizde bu kadar saha var ama bütün amatör futbolun sorunu Yavuz Selim sahasıymış gibi bir algı var. Yavuz Selim sahasının bizim için çok kıymetli olduğu doğrudur. Herkesin birkaç yıl öncesine kadar bir hatırasını olduğu bir bölümdür Ancak Yavuz Selim sahası Avni Aker’den daha kıymetli değildir. Yavuz Selim’i kıymetlendiren bitişiğindeki Avni Aker’dir. Avni Aker yıkıldı. Amatör spor müsabakalarının yapıldığı saha sadece Yavuz Selim değildir, 19 Mayıs spor salonu da vardır. Ancak bunu kimse konuşmuyor. Bunun yerine aynı işlevde 19 Mayıs Sahasının 7 katı büyüklüğünde olan işlev gören içinde büyük salonunun dışında içinde 6 adet sahasının olduğu Hayri Gür’den bağımsız olarak bir saha da Beşirli’de yapılmış ve çalışır durumda. Bu topa girmenin güçlüğünü ve bunun arkasındaki lobiyi de biliyorum. Ancak büyükşehir belediyesi Başkanvekili olarak vatandaşı ve meclisi aydınlatmayı görev olarak kabul ediyorum. Bizim ve projenin arkasındaki iddia şehrin enfes alacağı bir sahadır. Yavuz Selim büyüklüğünde bir alana spor yapılabilir bir alan oluşturulması ve bitişiğinde Avni Aker’i hatırasını canlı tutacak tribün ve çıkış tünelinin de orada sağlanması. Bu saha şehir insanlarının tümünün spor yapabileceği 7’den 70’e herkesin yararlanacağı bir alan olması. Yüksek okul gelirse esnafın geliri artar. Hayır artmaz, başka şeyler yapmak lazım. Askeri üs gelirse ekonomi artar. Hayır artmaz, üretmek lazım. Burada öyle bir projelendirme yapılmalı ki buranın etrafındaki insanların ekonomisi de değişmeli. Bunun burada sadece amatör spor müsabakalarının yapılmasıyla, kafeteryasıyla, dükkanlarıyla, oraya bakan evlerin parka bakan evler olarak gelişmesiyle sağlanabileceği düşüncesindeyiz. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber