Yamaçtan yuvarlanan kayalar korkutuyor

Gümüşhane’de sabah saatlerinde 30 metre yüksekten evlerin önüne yuvarlanan devasa kaya parçaları mahallede korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.  Geçtiğimiz günlerde Özcan Mahallesinde gerçekleşen kaya düşmesi vakasının ardından benzer bir vaka da bugü

Yamaçtan yuvarlanan kayalar korkutuyor

Gümüşhane’de sabah saatlerinde 30 metre yüksekten evlerin önüne yuvarlanan devasa kaya parçaları mahallede korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 

Geçtiğimiz günlerde Özcan Mahallesinde gerçekleşen kaya düşmesi vakasının ardından benzer bir vaka da bugün sabah 08.00 sıralarında Eskibağlar Mahallesi, Kömürcüoğlu sokakta gerçekleşti.

Gümüşhaneli Büyük İslam alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin doğduğu evin 20 metre yakınında gerçekleşen olayda devasa kaya kütlesi yamaçtan koptuktan sonra mahalle sakinleri tarafından yaptırılan beton bende çarparak parçalandı.

Üç parçaya bölünen devasa kaya kütlesinin bir parçası mahalledeki bir evin duvarına kadar gelip dururken, en büyük parça ise önüne gelen her şeyi kırarak mahalle yolunun ortasına düşerek asfalta gömüldü.

Neredeyse bir adam boyundaki dev kaya kütlesi mahallenin çocuklarının okula gitmelerinin hemen ardından bölgeye düşmesi olası bir faciayı önlerken, mahalle sakinleri daha önce tedbir alınması yönünde dilekçe verdikleri kaya kütlelerinin yağmur yada çevre yolu tünellerinde patlatılan dinamitlerin oluşturduğu sarsıntıya bağlı olarak düştüğünü ifade etti.
Olayın görgü tanıklarından Mükerrem Kömürcüoğlu, saat 08.00 sıralarında taşın koptuğunu ve üç fasılda indiğini duyduklarını belirterek “Evlere mi geldi diye çok tereddüt ettim. Yıllar önce de olmuştu buna benzer bir olay” dedi.

Mahalle sakinlerinden Yalçınkaya Kömürcüoğlu ise daha önce burada yaşamın zorlaştığı ve her an için tehlikeli durum olduğu şeklinde müracaatlarda bulunduklarını belirterek gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Kömürcüoğlu, “Hayatımız her an için tehlikede. Çevre yolu nedeniyle tünellerde dinamit patlatılıyor. Demek ki buradaki kayalar harekete geçti. Devletin buradaki mahalle sakinlerini rahatlatacak tedbir almasını istiyoruz” diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzman ekipleri olayın ardından bölgede incelemelerde bulunarak rapor tanzim ederken, Belediye Başkanlığı ise yola düşen devasa kaya kütlesini iş makinesiyle kırarak yolu temizleyecek.

20151014aw549346_01.jpg

20151014aw549346_02.jpg

20151014aw549346_03.jpg

20151014aw549346_05.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler