Volkan Kantarcı'dan tepki! "Sonradan telafisi oldukça güç olmaktadır”

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı’dan açıklama. 

Volkan Kantarcı'dan tepki! "Sonradan telafisi oldukça güç olmaktadır”

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, Trabzon’a Ortadoğu’dan gelen turistlerle ilgili olumsuz söylemlere tepki gösterdi.

Kantarcı, “Kırılganlığı yüksek olan turizm sektörümüzün en büyük düşmanı, olumsuz haberlerin yapılması ve hızla yayılmasıdır. Günümüz iletişim çağında bunun sonradan telafisi oldukça güç olmaktadır” dedi.

Kantarcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Son günlerde sosyal medyada yayılan, ardından Ortadoğu ülkelerinde paylaşılıp olumsuz tepkilere neden olan,  bölgemize gelen turistlere yönelik bazı olumsuz söylemlerin olduğu röportajları üzülerek izledik.

Eleştiri sınırlarının ötesinde kabul edilemez bazı ifadelerin, hakaretlerin olduğu röportajın yayınlanmasının yanlış olduğunu ve meslek ilkeleri ile de uyuşmadığını görmekteyiz.

Turizmin rengi, dili, dini ve ırkı olmadığı unutulmamalıdır! Bütünü birleştirici bir parça olduğu daima hatırlanmalıdır.

Ülkemizin ve bölgemizin gelişimine, ekonomisine olumlu etkileri olan turizm hareketleri, hassas ve kırılgan yapıya sahiptir. Kırılganlığı yüksek olan turizm sektörümüzün en büyük düşmanı, olumsuz haberlerin yapılması ve hızla yayılmasıdır. Günümüz iletişim çağında bunun sonradan telafisi oldukça güç olmaktadır.

Oldukça iyi geçen 2019 yılı sonrası pandemi ve ekonomideki yaşanan sorunların olumsuz etkileri ülkemiz genelinde olduğu gibi bölgemizde de fazlasıyla hissedilmektedir. 2022 yılında turizm hareketliliği beklentilerimizin üzerine çıkmış durumda olup bölgemizdeki sektör paydaşları ve tüm esnafımız için oldukça verimli bir yıl geçirmekteyiz.

Olumsuzluğa sebep olacak her türlü davranışlardan uzak durulmalıdır. Her kesimin, ülkemiz ve bölgemize karşı sorumluluk bilinciyle azami dikkat göstermesi ve duyarlı olması gerekmektedir.”
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler