Vizyon projeleri Trabzon’a taşıyacağız

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği kurucu başkanı ve Genel Sekreteri İlyas Demirci:  “Biz istiyoruz ki Trabzon Türk dünyasının kültür başkenti olsun”

Vizyon projeleri Trabzon’a taşıyacağız

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği kurucu başkanı ve Genel Sekreteri İlyas Demirci, en büyük hedeflerinin Trabzon’un 2018 yılında Kültür Başkenti olması olduğunu kaydederek “Biz istiyoruz ki Trabzon Türk dünyasının kültür başkenti olsun” dedi. 


Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği 9 Nisan’da yaptığı Genel Kurul'la, Trabzon Şubesi'nin kurulmasına karar verdikten sonra bugün Trabzon'da basınla buluştu. Toplantıya Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği kurucu başkanı ve Genel Sekreteri İlyas Demirci, Genel Merkez Yöneticisi Murat Saraçyakupoğlu, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Trabzon Mimarlar Odası eski Başkanı Sayim Adanur ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Sekreter İlyas Demirci, “Trabzon’un Türk dünyası üniversiteleriyle, müşterekliği sağlanarak, Trabzon’a kültür şehri ünvanını, payesini getirdiğimiz zaman Trabzon’u bütün dünya okuyacak ezberleyecek. Yeniden sevecek, Trabzon bu şekliyle sahip olduğu güzel ulvi değere kavuşmuş olacak. 9 Şubat tarihinde Genel Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda, Trabzon şehrimizde Şube Başkanlığı'nı oluşturmak üzere içimizden yetişmiş, çok kıymetli mimar kardeşimiz sayın Adanur olacak. 40 kişiye ulaştıklarında ilk genel kurulumuzu yapacağız” diye konuştu.

“Vizyon projeleri Trabzon’a taşıyacağız”

Trabzon Şube kurucu başkanı Sayim Adanur ise yaptığı konuşmada, “Trabzon’da Mimarlar Odası Başkanlığı yaptım. Türk topluluklarına bizim de katkı vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Ben bu görevi yine sizler adına Trabzon şehri adına yönetim kurulunu oluşturacağım. Arkadaşlarım adına zevkle kabul ediyorum. İnanıyorum ki iz bırakacağımız çalışmalar yapacağız. Bu hizmette çıkar amacı yok. Nasıl katkı verebiliriz, nasıl daha ileri taşırız. Yönetim için Ufuk Hoş, Hüseyin Azizoğlu, Ekrem Yüce, Selahattin Bayramçavuş belirlediğimiz isimler arasında. Yönetim Kurulu'nu tamamlayıp bugün aldığımız bu görevden sonra üyelerimizi yaparak genel kurula taşıyacağız. Biraz önce sayın başkanımın söylediği vizyon projelerini Trabzon’a taşımaya çalışacağız. Özellikle kültür başkenti yaparsak 4 bin yıllık kadim şehre biz de katkı vermiş olacağız” şeklinde konuştu.

“Üstlendiğiniz misyon Trabzonumuza ülkemize hayırlar getirir”

Genel Merkez Yöneticisi Murat Saraçyakupoğlu da konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referanduma dikkat çekerek "Ülkemiz son dönemde çok badireler atlattı. Terör, darbe girişimi, ekonomik terör gibi pek çok tehditle karşı karşıya kaldı. Dahili ve harici düşmanlarımız var. Gün bir olma, farklılıkları bir yana bırakma günüdür. 16 Nisan günü Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozmak için hepinizi sandığa gitmeye davet ediyoruz. Her birimiz farklı siyasi görüşten olabiliriz. 'Evet' veya 'hayır' oyu vermeyi düşünebilirsiniz. Herkesin kararı başımızın tacıdır. Ancak şunu unutmayalım ki halk oylamasında hayır oyu çıktığında en çok Türkiye’nin güçlü olmasını istemeyenler sevinecek. Bu nedenle meselenin memleket meselesi, söz konusu olanın ise vatan olduğunu hatırlatmak isteriz. Güçlü Türkiye ve Güçlü Türk İslam Dünyası için ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için, istikrar için ve çocuklarımızın geleceği için hepinizi sandığa gitmeye ve 'evet' oyu kullanmaya davet ediyoruz. Çünkü başka Türkiye yok. Çünkü ülkemizi çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber