Vergi Borcu yapılandırılmasında son şans

Trabzon Vergi Dairesi ve TTSO Vergi borçlarının yapılandırılması için 31 Mayıs 2017 tarihinin salon olduğunu bildirdi.

Vergi Borcu yapılandırılmasında son şans

Trabzon Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda 6736 Sayılı Yapılandırma Kanunu’ndan yararlanmaya devam etmek için son şansın 31 Mayıs 2017 olduğu belirtildi.

 
Toplantıya Trabzon Vergi Dairesi Müdürü Ayhan Yaman, Gelir İdaresi Grup Müdürleri İlhan Akçay ve Selahattin Atabek, Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü İdris İzzet Erkan ile Tahsilat Müdürü Birnaz Yılmaz katılarak, TTSO meclis ve yönetim kurulu üyeleriyle, oda üyesi işadamlarına bilgi verdi.
 
Toplantıda 6736 Sayılı Yapılandırma Kanunu’ndan yararlanmaya devam etmek için son şansın 31 Mayıs 2017 olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:
 
“19 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı kanun ile vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükünün azaltılması, borçların taksit halinde ödenebilmesi gibi imkanlar getirildi. Bazı vatandaşlarımızın Kasım 2016 ayında ödeme yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak kanuna eklenen geçici madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. Yapılan düzenleme gereğince, yapılandırması olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeyebileceklerdir. Böylece kanundan yeniden yararlanma hakkına kavuşmuş olacaklardır.  Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapacaklardır. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan kanundan yararlanmak için tanınmış bu son şansın kaçırılmaması gerekmektedir.”

yapılandırılmasında

yapılandırılmasında

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber